‘1 dia d’octubre i 2 poemes’, presentació a Terrassa del llibre de Josep Rull escrit a la presó

No Comment

Redacció

El passat 16 de març, es va fer finalment la presentació a Terrassa del llibre d’en Josep Rull, 1 dia d’octubre i 2 poemes. Quan l’esperança venç la por. Un acte que arriba amb gairebé un any de retard, ja que es volia fer amb la presència del seu autor, però el seu empresonament no ho ha fet possible (llegiu l’entrevista amb Malarrassa, publicada just abans de la retirada del tercer grau, que el permetia sortir de presó en determinats horaris).

La presentació va anar a càrrec de la parella d’en Josep Rull, Meritxell Lluís, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i de l’escriptor Vicenç Villatoro, autor del pròleg.

Vicenç Villatoro, Damià Calvet i Meritxell Lluís. Foto: JxC

En Vicenç Villatoro va destacar el caràcter eminentment polític de l’acte. «Em produeix una enorme estranyesa presentar un llibre sense el seu autor. La mateixa existència del llibre i aquesta presentació són mostres d’aquesta anormalitat».

En Josep Rull va voler estar simbòlicament present a l’acte i va fer arribar un vídeo, enregistrat el mateix dia que reingressava al centre penitenciari de Lledoners. Un vídeo per agrair les mostres de suport rebudes i la mobilització social durant aquests 1122 dies de presó ignominiosa.

Meritxell Lluís va explicar en primera persona com viuen aquest empresonament en l’àmbit familiar i quina implicació té pels fills i per la família. També va explicar com es va escriure aquest llibre, escrit a mà i amb les dificultats que implica aquesta presó.

El conseller Calvet, en el seu torn, va destacar la humanitat, la passió per Catalunya i la vocació de servei del seu predecessor en el càrrec i amic, Josep Rull.

Related Articles

Deixa un comentari