11 S 2020, Catalunya i Xile, homenatge del PSUC-viu i JSUC de Terrassa a Salvador Allende

No Comment

L’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya i commemoració de la Unitat Popular de Xile i de Salvador Allende, enderrocats pel cop d’estat dirigit per Pinochet, al país, i els EEUU, des de les oficines de la CIA. L’any 1973.


Divendres, una delegació del PSUC-viu i la JSUC de Terrassa van fer una ofrena floral, tot complint amb les mesures sanitàries de no superar les trobades més de 10 persones, informaren ambdues organitzacions en un comunicat públic, a la plaça d’homenatge de Terrassa a Salvador Allende (ubicada en els Jardins que porten el seu nom, al barri de Can Palet II).

Pel que fa a la Diada, les organitzacions afirmen que en aquest context «esgotament» del Procés i de «divisió pública i notòria» de l’independentisme, que deriva en una «crisi permanent» del Govern, caldria criticar la «pèssima gestió» de la crisi per part d’aquest govern, i demanen eleccions per «tancar d’una vegada aquesta nefasta etapa».

Segons el PSUC-viu i la JSUC, asseguren en el comunicat, cal «donar un tomb a l’actual greu situació» i «posar al centre de la política un discurs de classe clar i sense complexos, arrelat als centres de treball i al conjunt dels barris obrers de Catalunya». Al mateix temps, afirmen que s’ha «d’obrir un procés constituent conjuntament amb la resta de pobles d’Espanya per avançar amb una perspectiva de progrés social on construïm una República federal, plurinacional i solidària».

Related Articles

Deixa un comentari