32 joves europeus participaran en un projecte d’educació per la pau i l’art durant la Festa Major

No Comment

La Víbria Intercultural, entitat terrassenca especialitzada en projectes europeus d’educació no formal per a joves, organitza l’intercanvi juvenil Peace Rhapsody, que treballarà la consciència i les competències en la transformació no violenta de conflictes a través de l’art.

Durant Peace Rhapsody, es pretén sensibilitzar a les joves sobre la no-discriminació, els discursos de l’odi i la igualtat de gènere, per motivar al grup a actuar com a multiplicador en la construcció de pau al seu àmbit local. Es treballaran diverses tècniques i metodologies d’expressió creativa : teatre, art urbà, expressió corporal, realització audiovisual, etc. A més a més, es crearà un mural col·lectiu a la ciutat, amb la col·laboració dels col·lectius artístics Majara i Magneti Studio.

Al llarg d’aquest estiu, un total de 121 joves de diferents països (Ucraïna, Geòrgia, Regne Unit, Alemanya, Suècia, Irlanda, Polònia, i joves locals), estan participant de diferents projectes que acull la Víbria Intercultural a Catalunya, amb temàtiques com la participació juvenil, la memòria històrica i les fonts orals, l’esport, la vida saludable i l’expressió corporal.

Amb la realització d’aquests projectes es pretén fomentar la interculturalitat, l’esperit crític, el voluntariat i la ciutadania activa, i oferir eines pel desenvolupament personal dels joves.

L’entitat terrassenca, nascuda al 2003, gestiona des de 2009 el servei de mobilitat internacional de l’Oficina Jove Casa Baumann, on ofereix informació als joves que volen marxar a fer una estada a l’estranger per motius de treball, estudis, pràctiques o voluntariat, i per altra banda gestiona diferents oportunitats internacionals per a joves.

Related Articles

Deixa un comentari