70è aniversari per recordar tots els drets humans que es vulneren a la ciutat

No Comment

El passat 10 de desembre es commemorava el 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. Un acte conjunt entre Ajuntament i la plataforma cívica Espai Drets, celebrat el mateix dia just abans de la manifestació per exigir una sanitat pública i de qualitat, serví per posar en qüestió i reivindicar, també a Terrassa, el compliment d’aquests drets més bàsics a la ciutat.

Des del col·lectiu, s’interpel·la a l’Ajuntament a l’hora de vetllar pel compliment dels drets. Per això tenen clar que «l’administració local ha de gestionar el dia a dia d’aquesta ciutat, pel que fa a actuacions polítiques i ordenances, amb la Carta Europea dels Drets Humans a sobre de la taula, realitzant una Governança responsable», tal com resa el manifest llegit per la Magda Farrés durant l’acte realitzat, i amb presència de l’alcalde Alfredo Vega.

Des de l’escenari que s’havia ubicat a la plaça de la Igualtat, la Magda Farrés, al costat de l’alcalde de Terrassa, llegeix el manifest per fer complir els drets humans a la ciutat. MG

L’Espai Drets enumera les mancances que encara, pel que fa als drets, es mantenen a la nostra ciutat: «una Terrassa lliure de desnonaments, que no segregui i que integri, on es desenvolupi obertament el dret a l’educació, on no es discrimini a cap nena ni a cap nen, ni als menjadors escolars, ni enlloc, amb una sanitat publica equilibrada i decent, sense pobresa energètica, que no abandoni a la gent gran i se senti orgullosa d’ella, on no hi hagi presos polítics i on cap persona perdi la seva dignitat».

El manifest també recordava com «gràcies a l’impuls del Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, la Plataforma Espai Drets, la Comissió de Seguiment i Garantia de la Carta, i el compromís actiu i solidari de la nostra Síndica de Greuge Local, s’ha aconseguit realitzar un procés participatiu de debat col·lectiu molt ampli que ha suposat, de moment, la celebració de dos Parlaments Ciutadans». El primer d’aquests Parlaments va estar dedicat a «l’exitosa municipalització de l’aigua», mentre que el segon va posar sobre la taula la precària situació dels Drets Socials a Terrassa, que inclouen la salut i sanitat pública, l’educació, l’habitatge, la Llei Dependència, la gent gran, el treball, etc.

70 aniversari de la Declaració Universal dels DDHH

L’acte celebrat ahir dilluns a la plaça de la Igualtat va incloure, a banda de les intervencions, una lectura de poemes a càrrec de Martí Purull, i una peça teatral interpretada pels alumnes d’Arts Escèniques dels instituts Torre del Palau i Viladecavalls i del CEM.

Enguany la commemoració del Dia dels Drets Humans és especialment rellevant donat que es compleixen 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, el document que l’Assemblea General de les Nacions Unides va promulgar amb la intenció d’establir els drets fonamentals de tots els éssers humans en tota circumstància i en qualsevol lloc del món.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari