«A hijos de puta como este si que habría que pegarles una paliza», amenaces al redactor que signà la denúncia de l’agressió racista i masclista

2 Comments

«Lo que de verdad es una vergüenza es el artículo [http://malarrassa.cat/2017/07/10/negra-de-mierda-te-voy-a-matar-terrassa-10-de-juliol-de-2017/] de este personaje, Pepe Valenzuela, que relata unos hechos que distan completamente de la realidad. A hijos de puta como este si que habría que pegarles una paliza, por intentar sacar partido de un suceso que no tiene nada que ver con una agresion (que no existió) racista.»

Avui, dimecres 12 de juliol, relativament matiner, a les 8:34, segons consta en el registre de les entrades de comentaris de la pàgina web de Malarrassa, un signant com a «José» i amb adreça: jse_ant@hotmail.com 192.168.60.102 ha enviat a la secció ‘opinions’ sobre l’article que relatava l’agressió racista i masclista patida per Maria el passat dilluns 10 de juliol, a l’hort urbà de Torre-sana, aquesta peça.

A l’hora de redactar aquesta nota, la redacció del periòdic encara no s’acaba de creure això que, però, és una trista i miserable realitat. El to del comentari, malauradament, no està lluny d’allò que és relativament comú i habitual en massa llocs i escenaris sense que sigui problema. La gravetat especial del cas en aquest cas, és que la persona signant de la nota apunta i denuncia directament, amb nom i cognom, al periodista responsable d’una informació publicada al Malarrassa digital el passat 10 de juliol. Una informació confirmada, contrastada i verificada amb testimonis verbals i documents audiovisuals.

botomalarrassa

Malarrassa denunciarà davant els jutjats aquesta amenaça directa i explícita contra un dels seus redactors, que és una amenaça contra tot l’equip de treballadores i col·labores, compromeses amb l’objectiu d’informar de forma crítica sobre la realitat quotidiana i en denunciar totes les violacions de drets humans, de drets socials, inalienables de totes les persones. Cap agressió en aquest nivell és insignificant ni sense importància.

Els comentaris i to de la persona responsable de l’amenaça indiquen un nivell de proximitat amb els autors de l’agressió racista i masclista contra Maria, com a mínim, molt propera. Si això fos cert, podria indicar que aquestes persones fins i tot tindrien alguna mena d’articulació i organització com a grup. En tot cas, apareixeria una connexió molt clara i directa entre totes dues agressions, una ja realitzada, amb conseqüències de canell trencat, contusions vàries i insults inacceptables, i una altra avui encara només en grau d’amenaça. Però totes dues en el mateix to: de «negra de merda» i «te voy a matar» a «periodista fill de puta», «te mereces una paliza».

L’angoixa i neguit de les companyes de la redacció en aquest punt és indescriptible. Però no, o no només, per por davant d’aquestes miserables amenaces i insults, que semblen formar part ja d’una mena de racisme, masclisme i, sí, amb totes les lletres, feixisme «familiar» o «quotidià», fins i tot de les veïnes o familiars fins i tot. En tot cas, injustificables i inacceptables.

La part més important del problema és que això només és una de les formes en què viuen, en el nivell més bàsic de la societat, el masclisme, racisme i feixisme institucionals, polítics i econòmics, digui’s rebuig de les persones refugiades i les migrants, digui’s bretxa salarial de les dones, les joves i novament les migrants, digui’s violència masclista i altres.

En tot cas, la redacció de Malarrassa fa públic el seu compromís social, ètic i moral. Ni un pas enrere!

Related Articles

2 Comments

  1. Rita

    Company Pep tot el nostre recolzament amb tu en particular i amb tota la redacció.CAP AGRESIÓ SENSE RESPOSTA.

  2. Paco Garcia

    Si estos casos no se denuncian y quedan impugnes, mañana se reproduciran con mas violencia, todo mi apoyo a Pep, y adenta con la denuncia

Deixa un comentari