A Sant Pere Nord, bateria de reivindicacions davant els pressupostos municipals

No Comment

La reflexió interna sobre l’organització i millores possibles en el funcionament de l’associació acabarà formant part del debat de la propera assemblea general, prevista per febrer de l’any vinent. La reflexió, proposa en Jaume Àvalos, «ens hauria de servir per fer un programa, un projecte i un bon i gran equip de treball».

La Junta de l'AVV de Sant Pere Nord en un acte de la festa del barri, el passat any 2014. Foto: AVV St. Pere Nord La Junta de l’AVV de Sant Pere Nord en un acte de la festa del barri, el passat any 2014. Foto: AVV St. Pere Nord

Mentre, és clar que la feina no para. A l’octubre fan una ja tradicional paella popular. «Això, normalment, es fa per festa major», explica en César, «però amb tota la calor que fa i el munt d’activitats que ja es realitzen, es va decidir fer-la a la tardor, i a la gent li agrada molt». Serà, segurament, el 4 d’octubre.

Ara, allò més important a la tardor, garanteixen, són els pressupostos municipals. El tema reclama temps i atenció, estudiar bé els materials i preparar esmenes i propostes. Aquesta vegada, creuen que hi haurà feina afegida, «perquè el govern està en minoria, i segurament caldrà contactar amb tots els grups polítics, per a que tots coneguin, sàpiguen la situació del barri i recolzin les nostres peticions», explica en Jaume.

A l’associació ja fa dies que treballen sobre això i abans de les vacances ja havien demanat reunions amb responsables i tècnics, com ara amb el nou regidor del districte, en Noel Duque; i amb Marc Armengol, regidor d’urbanisme i obres públiques.

Amb el regidor del districte tenen pendents diversos temes menors, però un de greu: l’aire condicionat del centre cívic, «una situació increïble», afirma l’Àvalos, «es fan reunions de 50 persones amb dos ventiladors de plàstic i la gent sua de mala manera, directament aquí no es pot estar», protesta, «i és pitjor la situació de les treballadores socials, això era un infern». «I han aguantat tot l’estiu», afegeix en César.

Amb en Marc Armengol n’hi ha alguns temes molt importants. El primer: cal finalitzar la redacció del projecte de la 2a fase del parc de la República, que ja són terrenys públics, i incloure en els pressupostos de 2016 la partida corresponent per a la seva execució. «Aquest és un tema històric», declara en Jaume, «ve de l’any 1983, el Pla General d’Ordenació ja ho preveia com a zona verd i d’equipaments. I mira, només alguna petita actuació encara».

Després, la 3a fase del carrer Provença, entre els carrers Ample i de Poetessa Caparà, per finalitzar aquest projecte que es va decidir als dits pressupostos participatius de fa dos legislatures, en els quals la gent va votar per decidir. «Aquest projecte ens ha agradat molt», confessa en César Torreiro; «a part que també era una reivindicació històrica, tot ha sigut participatiu, amb reunions sempre obertes, assemblees obertes, cada fase s’ha convidat als veïns a veure, controlar. Això garanteix l’èxit del projecte, nosaltres no entenem una altra manera de fer les coses».

Hi ha també el seguiment de la urbanització del supermercat Aldi, a la frontera amb Can Tusell; la urbanització també del carrer Fraga i diverses accions de manteniment: reforçar l’enllumenat del descampat del carrer Provença (problema derivat de la no solució del parc de la República); reparacions vàries a la plaça 1 de Maig; reposició d’arbrat, «perquè amb el tema de la crisi ja fa anys que no es reposen els arbres», denuncia, «a la rambla Francesc Macià, un eix de comunicació important, tenim un munt d’arbres morts, secs, trencats…».

Finalment, un problema creixent, a mida que passa el temps, és el que consideren una “degradació constant del servei de neteja i que s’arrossega des de fa un parell d’anys sense solució”.

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari