A Terrassa, ‘per la llibertat del poble palestí, contra l’annexió planejada per Israel’

No Comment
Palestina, solidaritat des de Terrassa Solidaritat amb el poble palestí. Concentració el 17 juliol 2020 al Raval.

«Per la llibertat del poble palestí i contra l’annexió planejada per Israel» va ser el lema de la concentració del passat 17 de juliol, al Raval de Montserrat, i del manifest signat per «ciutadans i ciutadanes de Terrassa», amb suport del col·lectiu Vaga Feminista.

El manifest fa un paral·lel amb la situació que hom viu durant els últims mesos, en què «hem hagut d’adaptar-nos a noves circumstàncies socials que han comportat seriosos canvis en el curs de les nostres vides», i davant les quals les «nostres societats han tractant de buscar culpables, car les nostres ments necessiten descansar i saber qui s’amaga darrere de cada gestió mal realitzada», tot i que «el cert és que no hi ha culpables sinó causes i conseqüències». I assegura que «quelcom molt semblant està passant a Palestina des de fa set dècades».
El grup de «ciutadans i ciutadanes» terrassenques afirma que de la mateixa manera que la població de Terrassa «promou l’antiracisme i el feminisme i dóna suport al col·lectiu LGTB, es manifesta plenament en contra de l’ocupació israeliana del territori palestí fonamentalment per haver violat drets humans bàsics, com la lliure determinació o el dret a manifestar-se».
«Cap motiu justificaria la violència en què han estat vivint els palestins des de fa setanta anys», s’afirma i es recorda el nombre de víctimes del conflicte, en el qual un «88,40% de les morts han estat palestines». Això, a més, en un context de contínua violació per part de l’Estat israelià dels acords i resolucions de l’ONU, que avui es concreta en un nou «pla il·legal d’annexió».
«Pacíficament», conclou el manifest, «ens alcem contra les actuacions que porta a terme l’estat d’Israel, que assassina els palestins i viola els drets humans. Per això, afirmem que cap territori serà lliure de corrupció, terror i odi fins que no ho sigui el territori palestí».

Related Articles

Deixa un comentari