A Terrassa, també la solidaritat amb Montse Venturós, alcaldessa de Berga

No Comment

També a Terrassa, com a desenes de municipis del país, el suport i solidaritat, durant el vespre de divendres 4 de novembre, una concentració de suport i solidaritat davant la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, aquest mateix matí per a forçar la seva declaració davant el jutjat de la mateixa ciutat en relació amb les denúncies de l’Estat espanyol en relació al manteniment de l’estelada en el balcó del consistori durant els dies de les darreres eleccions.

La convocatòria de la CUP a la concentració d’avui al Raval de Montserrat, ha rebut el suport de Terrassa per la Independència (ANC), Òmnium Cultural, Solidaritat per la Independència (SI), Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) i el Partit Demòcrata Europeu Català.

Durant el dia, el grup municipal d’ERC ha penjat com a forma de solidaritat una estelada a la finestra del despatx, a la façana principal de l’Ajuntament, al temps que demanava la retirada de la bandera espanyola. La CUP, que també havia demanat això mateix, a més ha penjat una estelada a la balconada principal que ha sigut retirada per ordre del govern local.

El manifest unitari llegit durant la concentració no ha recollit la denúncia que la CUP feia sobre l’acció dels Mossos d’Esquadra, encarregats de la detenció de l’alcaldessa cupaire de Berga, que no coincidia amb l’opinió d’ERC ni del PDCAT.

Concentració davant l'Ajuntament. Foto ERC Concentració davant l’Ajuntament. Foto CUP

Comunicat de la CUP Terrassa:

“Davant la repressió, desobeïm per la independència”

Davant la gravetat que suposa la detenció aquest matí de l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, us animem a participar en la concentació popular comarcal que es farà aquesta tarda a les 18.30h davant l’Ajuntament de Terrassa.

Montse Venturós ha estat detinguda avui de matinada al seu domicili particular, una actuació digne dels millors temps de la repressió franquista –un model de policia autoritària que nosaltres rebutgem. La detenció arriba l’endemà mateix de la formació del demofòbic i repressiu govern espanyol.

Nosaltres demanem, com hem fet altres vegades i tornarem a fer, que la Conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra no acatin ordres polítiques injustes –contra les que la majoria de la ciutadania hi està en contra-, i que tenen a veure, a més, amb el desig de llibertat del poble català. El conseller d’Interior ens ha de dir fins quan continuarà complint aquestes ordres per més injustes, il·legítimes i il·legals que siguin.

La desobediència és un acte personal, però és també i sobretot un acte col·lectiu, per això exigim a les institucions que recolzin els nostres càrrecs electes, també els que decideixen fer desobediència.

Nosaltres escollim fer desobediència, perquè considerem que és l’eina més vàlida que tenim davant de lleis i persecucions judicials injustes contra el procés cap a la independència –lleis i tribunals considerats injustos i il·legítims per la majoria del poble català. Nosaltres hi serem, hi serem sempre, i arribarem fins a les últimes conseqüències sense por. Perquè sense desobediència no hi haurà mai independència.

Lectura del comunicat unitari. Lectura del comunicat unitari.

Comunicat de ERC-MES:

Contra la judicialització de la política

El grup municipal d’ERC-MES reclama a l’equip de govern la retirada de la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament com a senyal de protesta contra la judicialització de la política a Catalunya.

La detenció aquest matí de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, suposa un nou cas de persecució judicial del càrrecs electes a Catalunya per motius polítics. Com ha dit el nostre portaveu, Isaac Albert:  “Que a ple S/XXI s’imputi PENALMENT a càrrecs electes per penjar una bandera és un escàndol democràtic i una vulneració greu del dret a la llibertat d’expressió”.

Des de Terrassa, no volem entrar en polèmiques sobre l’actuació dels Mossos en la detenció. El Govern de l’Estat, mitjançant la fiscalia, persegueix els nostres representants polítics. I el seu objectiu final és crear fissures en el bloc independentista. Ens hi neguem. Per això, cridem a la unitat de totes les forces i entitats independentistes i, en definitiva, a tota la ciutadania per mostrar un rebuig unànime a la repressió judicial i en defensa de la democràcia i la llibertat.

Una llibertat que l’equip de govern del nostre Ajuntament també hauria de poder i voler defensar amb un gest simbòlic però important: la retirada de la bandera espanyola del balcó de l’Ajuntament. Consistoris veïns com el de Sabadell ja ho han fet. Un govern que se sustenta gràcies al suport de Convergència i Unió hauria d’entendre aquest gest com una mostra clara i concisa de la llibertat d’expressió a la nostra ciutat.  

El grup municipal d’ERC-MES ha penjat l’estelada a la finestra del nostre despatx a l’Ajuntament en aquest mateix sentit i esperem que el govern municipal de Terrassa respongui amb un gest d’iguals característiques.

L'estelada a la finestra de l'oficina del grup municipal d'ERC-MES, façana principal de l'ajuntament. Foto ERC L’estelada a la finestra de l’oficina del grup municipal d’ERC-MES, façana principal de l’ajuntament. Foto ERC

Comunicat d’urgència de Solidaritat Catalana per la Independència:

Solidaritat per la Independència, amb representació institucional als municipis, dona ple suport a Montse Venturós, alcaldessa de Berga. Solidaritat se sumarà a la resposta del poble català i els seus representants en protecció de tots els perseguits per la justícia espanyola en defensa lliure de les seves idees. En aquest sentit, ja hem presentat i presentarem mocions de suport als càrrecs electes i també a Santiago Espot, als ajuntaments on tenim representació i estem en disposició de seguir col·laborant per a que es faci la independència de forma irreversible i a curt termini.

Related Articles

Deixa un comentari