Acció de la PAH davant en el BBVA: el problema d’habitatge a la ciutat continua molt greu

No Comment

Avui, novament, la gent de la PAH ha agafat per sorpresa la Seguretat del BBVA de Terrassa i s’ha colat en les oficines centrals de Rambla 350, antiga Caixa de Terrassa. Entorn d’un centenar de persones, afectades per deutes hipotecaris, IRPH i altres problemes, han protestat una vegada més davant la seu d’un dels bancs més importants al país i amb major èxit i beneficis, fins i tot en perspectiva internacional.

A les portes de la seu central del BBVA a Terrassa, membres de les PAH de Catalunya. Foto PV A les portes de la seu central del BBVA a Terrassa, membres de les PAH de Catalunya. Foto PV

En la comptabilitat dels guanys, milers de milions d’euros, no hi ha lloc per a la misèria; així que intenten acabar amb ella fent fora dels seus fulls de càlcul i, després, de les cases i pisos, qui no pot pagar, tan si va intentar una compra «per sobre de les seves possibilitats», que l’atur i la precarietat fan ara impossible de pagar, com si senzillament no els hi arriba ni per pagar un lloguer mitjà o baix.

«Avui denunciem les males pràctiques del BBVA», ha llegit una companya de l’assemblea de persones afectades, «van dir que amb el Departament d’Habitatge Social (creat pel propi banc) oferirien solucions a les persones i famílies amb problemes. Però això és publicitat falsa», afirmà, «més de la meitat de les famílies afectades que han buscat solució amb aquest departament no ha aconseguit res».

Segons el comunicat llegit a les portes de la seu central egarenca, «l’únic que fan és allargar els processos d’expropiació, l’agonia de les famílies», a les quals ofereixen suposades alternatives, com refinançament del deute o suposats lloguers socials, en els millors dels casos, però que només els donen una mica més d’aire per respirar per a que puguin continuar pagant i res més.

«El departament no és més que el dels desallotjaments», sentencià, afegint que la veritable operació que el banc està fent és la dita ‘Projecte Buffalo’, amb la qual posa 4.000 pisos a la venda per traspassar-los a fons especulatius internacionals, com els famosos «voltors»; una operació pura i dura d’especulació, amb valor d’uns entre 300 i 400 milions d’euros. Les famílies que no poden pagar es veuen així condemnades a viure sense sostre, els fons especulatius que tenen els diners faran negoci.

Les afectades per la hipoteca i l'especulació immobiliària han entrat a les oficines. Foto PV Les afectades per la hipoteca i l’especulació immobiliària han entrat a les oficines. Foto PV

«Aquesta és la veritable cara del BBVA», ni habitatge social ni res, «per això avui, novament, les PAH de Catalunya volem denunciar aquestes veritables operacions del BBVA que res tenen a veure a solucionar els problemes de les famílies pobres i empobrides».

El grup concentrat avui davant i dintre les oficines, en qualsevol cas, s’ha plantat allà per resoldre problemes immediats de al menys una desena de famílies que viu ara en risc de quedar-se al carrer. En Sérgio, l’Anna, el Daniel i la Tània volen resoldre la «quita» del deute que els permeti conservar els habitatges. Mentre, l’Ana, en Goyo i en Sergi demanen la nul·litat de l’índex hipotecari IRPH (cosa possible, com demostra la sentència del jutjat núm.7 de Gavà declarant la nul·litat d’un IRPH i establint la Hipoteca sense interessos); i finalment, la condonació del deute a Francisco, així com la concessió de lloguer social per a Dolores, Ana i Ibrahima.

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari