Acció de protesta a Terrassa: StopPujades del transport

No Comment

Entre crits de “Tres zones de Terrassa són una estafa”, o “El proper bitllet, que el pagui el Millet”, una trentena d’activistes han volgut mostrar el seu rebuig a l’encariment de les tarifes del transport públic. Va ser ahir dimecres a la tarda en un acte reivindicatiu a l’estació del Nord de Renfe.

fotoStopPujades Usuàries del tren a l’acció de STOP Pujades a l’estació del Nord

Durant aproximadament una hora, es van mantenir obertes les portes d’accés a les andanes, tant per qui accedia a agafar un tren o bé per qui en deixava un. També es van repartir octavetes informatives a les persones que hi accedien a l’estació. Entre aquestes, indiferència o desconeixement per part d’algunes, i mostres de suport per part de moltes persones, que han vist com se’ls hi ha anat pujant el preu del transport de manera desorbitada. La setmana anterior es va fer la primera acció a la ciutat, a la mateixa Estació del Nord. En aquesta ocasió però, el número de persones implicades en l’acció de protesta ha estat més gran. Hi ha previst continuar amb aquests actes de desobediència i rebuig cada dimecres en les properes setmanes.

Aquest acte reivindicatiu s’emmarca en la campanya #StopPujadesTransport, la qual s’està duent a terme des de fa setmanes en diversos municipis de Catalunya, en molts d’ells també el dimecres. Les recurrents pujades en el preu del transport públic, dutes a terme per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) al llarg dels darrers anys, perjudiquen i molt a la classe treballadora. A Terrassa especialment, podem dir que hi ha una doble problemàtica, ja que que molta gent ha de fer servir el transport públic, majoritàriament el tren, donada l’alta quantitat de persones que treballen (o que estan buscant feina) fora de la ciutat, i sobretot, pel fet que Terrassa està inclosa en la zona tarifària 3, la qual cosa suposa un preu dels bitllets i dels bons integrats molt més alt que a d’altres municipis de l’àrea metropolitana. Per tant, la campanya local de STOP Pujades (@ProuPujadesTRS) demana una reforma d’aquest sistema tarifari, la qual inclogui un traspàs de Terrassa a la zona tarifària 2. Recordem que un bitllet senzill de Renfe o Ferrocarrils de la Generalitat per anar a Barcelona des de Terrassa costa ja 4,1 euros, i una T-10 de deu viatges arriba fins els 27,70 €.

Related Articles

Deixa un comentari