Activitats al voltant del Dia de l’Alliberament LGTBI+ del 28 de juny

No Comment

L’escriptora Bel Olid parlarà avui divendres sobre el seu llibre Follem? a través d’Instagram.

Per donar visibilitat al col·lectiu, l’Ajuntament ha pintat alguns elements del mobiliari urbà amb la bandera irisada.


Pintat bandera LGTBI+ Treballs de pintat de la mitjana de la rambleta del Pare Alegre. Foto: Rafel Casanova BCF

Diumenge 28 de juny se celebra el Dia per l’Alliberament LGTBI+. A aquesta commemoració se suma l’Ajuntament de Terrassa amb un seguit de propostes virtuals, organitzades pel servei LGTBI+ i Polítiques de Gènere, que es podran seguir a través del canal d’Instagram, @genereSTerrassa. Aquest nou compte d’Instagram acollirà reflexions, debats i continguts per repensar la construcció social dels gèneres i les sexualitats, i el diàleg entre les polítiques que vertebren l’eix homedona i les relacionades amb la diversitat afectiva i sexual.

Durant tota aquesta setmana s’està fent una campanya de conscienciació contra els tòpics que envolten les persones, famílies i relacions LGTBI+, a través d’una proposta de reptes a través d’Instagram. Avui divendres, 26 de juny, l’escriptora Bel Olid parlarà sobre el seu llibre Follem?, també a través d’aquesta xarxa social, on, a més, es publicaran una sèrie de vídeos de diferents entitats i serveis que, a banda del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual de Gènere (SAI DASIG), han estat atenent les necessitats de la població LGTBI+ a Terrassa durant el confinament.

D’altra banda, entitats adherides al Pacte per la Diversitat Afectiva, Sexual de Gènere (Pacte DASIG) organitzaran actes durant la setmana, amb el suport del Servei LGTBI+, com és el cas de la Llibreria Synusia, que el passat dimarts, 23 de juny, va encetar una lectura guiada del llibre “Brujería y contracultura gay”; o l’associació LGTB Terrassa, que ha organitzat unes xerrades virtuals amb activistes LGTBI+, a través del seu canal d’Instagram, a més del nou Espai de Trobada LGTBI+ virtual setmanal que té previst inaugurar el 30 de juny l’entitat, a través de la plataforma Jitsi.

La regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, ha animat la ciutadania a seguir el nou canal d’Instagram, i en concret les propostes al voltant del 28 de juny, per mantenir “el suport social a una causa que malauradament encara requereix la mobilització de tothom”. “El fet de no poder-nos trobar en actes públics no ha de fer-nos invisibles, tothom pot aportar quelcom en aquesta lluita, tot i la distancia: un story, un comentari, un like, un tweet… són maneres també de dir ‘jo estic amb la lluita per la no discriminació de cap opció sexual o de gènere’, ha expressat la regidora, que ha afegit: “en moments d’emergència sanitària no hem de deixar de reivindicar els drets de totes les persones, pot semblar que no sigui necessari però ho és, potser fins i tot encara més”.

Adhesió a la campanya de la Xarxa SAI de Catalunya

L’Ajuntament s’adhereix també a la campanya de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) de Catalunya que proposa, a les poblacions que acullen els més de 90 SAI de Catalunya, pintar algun element del mobiliari urbà amb la bandera irisada per tal de donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+. A Terrassa s’han pintat tres nous bancs a la plaça de la Dona, i s’ha pintat també la mitjana que separa els carrils d’entrada i sortida de Terrassa a la rambleta del Pare Alegre, a l’alçada dels jutjats.

La commemoració del dia de l’alliberament LGTBI+ té els seus orígens en els aldarulls d’Stonewall, uns enfrontaments entre manifestants i policies arran un seguit de detencions i comportaments policials abusius al local Stonewall Inn, de Nova York, on s’aplegava clientela homosexual, el 28 de juny de 1969.

Related Articles

Deixa un comentari