Adequar el tram i l’import anual de la targeta blanca

No Comment

La demanda del Moviment per unes Pensions Dignes vol evitar que molts pensionistes quedin fora dels beneficis de la T-Blanca per haver pujat la pensió amb l’IPC


L’index que indica quins requisits s’han de complir per poder optar al títol de transport de la targeta Blanca no es revisa des del 2013. Aixi, molts pensionistes que han vist revaloritzada la seva pensió per la pujada de l’IPC, ja no poden obtenir-la i beneficiar-se dels seus descomptes a l’hora de fer servir el transport públic. Josep Guinot, membre de l’MPD, intervingu´en el Ple per demanar que s’adequins els trams i l’import anual de la targeta T-Blanca. De forma que quan puja la pensió, no es perdi la bonificació.

El topall actual per tenir la T-Blanca és de 12.742 € anuals, i té viatges ilimitats. El cost de la targeta és anual i ve determinat segons els ingressos de la persona que la sol·licita, a menys ingressos, menor cost. La mesura es considerà oportuna per tots els grups municipals. “S’ha quedat anticuada”, va dir Lluisa Melgares (TxT). De fet, la proposta havia estat transaccionada previament amb el govern municipal per tal de revisar les condicions de la T-Blanca.

Millorar les condicions de la Comissió Ciutadana de Transparència

Entre les intervencions en el Ple per part d’entitats de la ciutat, hi ha haver la de la Comissió Ciutadana de Transparència. Aquesta està formada per persones representats d’entitats i a títol individual, ls quals constaten un seguit de mancances per dur a terme a la seva activitat, com ara disposar d’una seu amb recursos materials adients i on poder atrendre la ciutadania, així com que les funcions de la persona de suport que tenen assignada s’ampliïn. Les demandes que van ser exposades en el Ple per Salvador Esquius, president de l’associació veïnal de Can Roca i que forma part de la Comissió. Les peticions varen ser acceptades per tots els grups.

Incivisme al barri de Sant Pere

Farts de les situacions d’incivisme i delinqüència a la zona, un grup de veïns afectats del barri de Sant Pere acudiren al Ple per tornar a demanar mesures per aturar accions es remunten a fa anys. “Com es que tornem a presentar això quan fa sis anys l’Ajuntament va aprovar posar-hi remei?”, eren les paraules vehements de Francisco Ruíz. Els veïns reclamen més presència policial i aplicar les sancions que pertoquen en un bloc ocupat des de fa anys, així com més neteja sobretot dels contenidors de vidre, en la zona compresa carrer Matadepera amb carrerProvença. La regidora de Seguretat Patricia Reche, que s’estrenava en aquest ple, informà que s’havien comprovat la legalitat els establiments implicats, i anuncià les mesures i controls per evitar que les incidències constants tornin a produir-se.

 

 

Deixa un comentari