‘Això va de democràcia’, ANC Terrassa convoca 4 activitats en els propers dies

No Comment

L’ANC va llançada, literalment! Aquest divendres 9 de desembre, amb pont festiu i tot, quatre membres del secretariat de l’entitat a Terrassa (Pep Rovira, Pep Tomàs, Màrio Sòria i Artur Moncal) presentaven les convocatòries dels propers dies, 4 en una setmana:

-La primera, immediata, pel dissabte 10, per commemorar el Dia dels Drets Humans fent èmfasi en la solidaritat amb les persones refugiades, una convocatòria del moviment Casa Nostra-Casa Vostra, a Barcelona.

-La segona, pel dijous 15, és doble: primer, sota el lema «Això va de democràcia», concentració en suport a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, que fou citada a declarar al Tribunal Superior de Catalunya; serà davant l’Ajuntament de Terrassa, a les 18:30 h. Amb suport dels partits ERC, CUP, PDECAT.

-El mateix 15, hi haurà una xerrada del Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó, amb el títol «La futura Hisenda Catalana», a les 19:30, a la sala d’actes del Centre Cultural, també de Terrassa.

Una concentració més, el divendres 16, a les 9:00 h del matí, davant de les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig de Lluís Companys, 12-14 de Barcelona. Novament en suport a Carme Forcadell, aquesta vegada simultàniament a la seva declaració i a les portes del tribunal.

La gent de Terrassa és convocada a agafar el tren que surt de l’estació del Nord a les 7:56 h per garantir l’arribada amb prou temps per acompanyar la Carme Forcadell a l’entrada. No hi ha previsió de temps per la declaració i la seva sortida.

Aquestes mobilitzacions les promou l’ANC, conjuntament amb Òmnium, l’AMI i l’ACM.

Pep Rovira, Pep Tomàs, Màrio Sòria, Artur Moncal a la roda de premsa del 9 desembre. Foto PV Pep Rovira, Pep Tomàs, Màrio Sòria, Artur Moncal a la roda de premsa del 9 desembre. Foto PV

En Màrio Sòria, coordinador del secretariat local, subratllà el caràcter estratègic de les convocatòries, cal emmarcar-les dintre dels «plantejaments i objectius de l’ANC, com són la defensa de la democràcia i dels drets humans». En aquest sentit, emfasitzà el caràcter de «mobilització cívica tot plegat, perquè això va de democràcia, d’aixecar el nivell de qualitat democràtica i, primer, defensar les nostres institucions».

En Pep Tomàs, secretari, informà que el nou secretariat està realitzant una ronda de «trobades amb els partits que volem compartir i consensuar estratègies i línies de treball futur», per exemple i molt concret la participació a l’assemblea de càrrecs electes del país, tot i que ja n’hi ha d’inscrits. «Però volem animar tothom a participar».

Pel gener, l’assemblea local de l’ANC, Terrassa per la Independència, té programades activitats als barris i accions diàries de voluntariat i militància. Així com les convocatòries d’aquests dies són respostes en bona mida als atacs de l’Estat espanyol, cal emmarcar-les en el projecte estratègic comentat pel Màrio Sòria. El secretariat nacional, de fet, treballa amb escenaris i hipòtesis de mobilitzacions de major abast, «però a mida que el procés vagi caminant i que calgui fer pinya».

Les convocatòries:

Db 10/12 – 11 a 18:30hs · DIA DELS DRETS HUMANS · Un país més solidari és un país més lliure

PLATAFORMA CASA NOSTRA-CASA VOSTRA

Catalunya ha estat poble acollit i històricament un país d’acollida, en aquests moments les institucions catalanes tenen el compromís d’acollir i asseguren tenir-ho tot a punt però no els hi és permès acollir directament els refugiats, ja que, és l’estat espanyol qui té competències en polítiques d’asil i NO ho està complint. http://www.casanostracasavostra.cat/

……………………….COM POTS PARTICIPAR com a ANC – Terrassa per la Independència?

  1. SIGNA EL MANIFEST: http://www.casanostracasavostra.cat/signa-el-manifest
  2. Vine EL DISSABTE 10 DE DESEMBRE de 11 – 18:30 hs

Vine a participar a la jornada que celebrem el DIA DELS DRETS HUMANS a la Plaça Universitat de Barcelona, per defensar els drets de les persones migrades i refugiades, els drets de totes i tots.

De les 11h a les 18:30hs hi haurà diverses activitats, xerrades, carpa dels Drets Humans, projecció de vídeos.. i es clourà a les 18:30h amb l’encesa de 10.000 espelmes. Ports aportar la teva espelma!.

  1. FES-TE VOLUNTARI del Dissabte 10 de desembre

https://docs.google.com/forms/d/1Dy6FjzyJb1VYgaKqqcS-uFYfylyb5qK5-IF8sGrJiUg/viewform?edit_requested=true

La futura Hisenda Catalana 

Lluís Salvadó, Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya

Dijous, 15 de desembre de 2016, a les 19:30

Sala d’Actes del Centre Cultural de Terrassa

Vine a escoltar com el Govern prepara les estructures de la hisenda catalana per tenir absoluta sobirania econòmica en el moment de la desconnexió amb l’Estat Espanyol.

La conferència tindrà lloc després de la concentració davant l’Ajuntament de Terrassa, a les 18:30, en defensa de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha estat citada a declarar l’endemà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

AIXÒ VA DE DEMOCRÀCIA · Ara toca defensar la nostra presidenta del Parlament, Carme Forcadell

El proper 16 de desembre Carme Forcadell ha estat citada a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Per això, l’ANC – Terrassa per la Independència us convoca a les dues manifestacions previstes:

Dijous 15 de desembre a les 18:30 hs. davant de l’Ajuntament de Terrassa, Raval de Montserrat 14.

Llegirem un manifest amb les forces polítiques compromeses amb la democràcia i el respecte dels mandats de la ciutadania.
Algunes ja ens han confirmat la seva presència activa com ERC, PdCAT i CUP.

Divendres 16 de desembre a les 9:00 hs del matí, davant de les portes del TSJC, situat al passeig de Lluís Companys, 12-14 de Barcelona.

Agafarem el tren que surt de l’estació del Nord a les 7:56 hs per assegurar-nos que som allà amb prou temps per acompanyar la Carme Forcadell a l’entrada. No sabem quan pot trigar a sortir, per la qual cosa cadascú decidirà la tornada en funció de la seva disponibilitat de temps.

Related Articles

Deixa un comentari