Al Candela, solidaritat amb l’Isma i el Dani, detinguts i encausats per exercir el dret de vaga

No Comment

IsmaiDaniEl proper dimarts 17 de febrer a les 19h organitzem conjuntament amb el grup de suport de l’Isma i el Dani un acte per explicar i denunciar la injustícia del cas d’aquests dos joves, detinguts pel fet d’exercir el dret a vaga, i per demanar la seva absolució davant el judici que han d’afrontar els propers 9, 10 i 12 març on l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fiscalia els demanen gairebé 9 anys de presó.

En els darrers temps està creixent l’alarma social entorn la criminalització de la protesta i la defensa de les nostres vides. El règim vol morir matant i està intentant que la por ompli la nostra vida. No ho aconseguiran: lluitar les nostres vides no és una elecció i casos com el 4F i molts d’altres, com el del Dani i l’Isma, assenyalen la necessitat d’aconseguir una democràcia real de forma urgent. Volem tenir una vida digna, plena i alegre!

Relat dels fets

El Dani Ayyash és veí de Terrassa i participa a l’associació Zaituna de solidaritat amb Palestina amb seu a l’Ateneu Candela. El 29 de març de 2012 l’Isma i el Dani, juntament amb milers de persones van participar a la vaga general. Ells són dos estudiants de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, que van exercir el seu dret pacíficament i sense participar en cap acció vandàlica. Cap a les 11 del matí, quan feia estona que havien abandonat la Zona Universitària, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra.  Així va començar un malson. Després de 2 dies en disposició policial, el seu cas va passar a mans de Carmen García Martínez, la mateixa jutgessa que ara s’ha fet famosa pel documental Ciutat Morta.

La jutgessa va decretar presó preventiva, basant-se en un article en un diari. A diferència del cas 4F, al cap de 34 dies a la presó sense judici, l’Audiència de Barcelona va revocar la mesura,  i va alliberar sense fiança a espera de judici. Contradient a Carmen García, que malgrat tot ha instruit el seu cas. Després de 3 anys, on han hagut d’anar a fitxar per demostrar que no pretenien fugir. Els propers 9, 10 i 12 març afronten el judici on l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fiscalia els demanen gairebé 9 anys de presó.

+ info aquí: http://ismadani.absolucio.cat/la-nostra-historia/nota-de-presentacio/

Related Articles

Deixa un comentari