Alta tensión, per un nou model energètic sostenible, democràtic, ciutadà

No Comment

Alta tensiónAlta tensión

Por un nuevos modelo energético sostenible, democrático y ciudadano

Cote Romero (ed.)

J.V. Barcia Magaz (ed.)

Icaria Editorial
ISBN: 9788498886283
Año Publicación: 2014
páginas: 272

Alta tensión. Por un Nuevo Modelo Energético sostenible, democrático y ciudadano, editat per Cote Romero i José Vicente Barcia, recorre el panorama energètic actual, analitzant les seves causas i conseqüències, i planteja la necessària alternativa: la transició cap a un model energètic respectuós amb els límits del Planeta i els Drets Humans.

Alta tensión recull articles d’autors com Francisco Castejón, Jorge Morales de Labra, Jorge Fabra Utray, Mario Sánchez-Herrero, Javier García Breva, Manel Ferri, Rodrigo Irurzun, Manuel Garí, Pablo Cotarelo, Pep Puig, Ladislao Martínez o Paco Segura, entre atres, tots ells vinculats en major o menor mida a la Plataforma per un Nou Model Energètic. Els autors han col·laborat de forma desinteresada, així que els beneficis de la venda es destinaran a finançar les properes accions de la Plataforma.
Sobre la Plataforma:

La Plataforma per un Nou Model Energètic (Px1NME) ha nascut de la trobada de dues idees:

Primera: que ja és possible la transició cap a un sistema energètic net i sostenible. Un canvi, que fa temps que és urgent i necessari, és ara també una alternativa més econòmica que la dependència dels combustibles fòssils i de l’urani.

Segona: que res canviarà si la societat civil no hi empeny. Durant dècades, unes poques organitzacions han guanyat moltíssims diners venent energia contaminant. Han acumulat enormes quantitas de capital i amb això, un immens poder. I tot plegat els serveix per mantenir el seu statu quo. Si volem que l’energia sigui un bé per a tots i en benefici de tots necessitem una ciutadania informada i activa.

A la Plataforma hi cabem tots/es i és important que hi siguem. Per això els objectius que defensam són senzills i inclusius. El dia que les organitzacions i els ciutadans s’organitzin per dir crear un nou model energàtic, tot haurà canviat al món de l’energia. I aquesta és l’aspiració de la Plataforma per un Nou Model Energètic: demostrar que ha arribat el moment del canvi, i mobilitzar a la societat perquè sigui possible. Sense personalismes i sense equilibris de poder, percebent la importància de l’objectiu i la magnífica oportunitat que se’ns presenta.

Related Articles

Deixa un comentari