Amnistia Internacional Grup local Terrassa engega una campanya contra la violència sexual

No Comment

El dissabte dia 3 de novembre des de les 9:30h fins les 14:00h, el grup d’activistes d’Amnistia a Terrassa recollirà suports per a la campanya a la Plaça del Progrés

La violència sexual és una greu violació de drets humans. A Espanya, segons dades de la Macroenquesta de Violència contra les Dones de 2015, el 13,7 per cent de dones des dels 15 anys reconeix haver patit violència sexual en algun moment de la seva vida.

No obstant això, la manca de dades desagregades impedeix conèixer la dimensió d’aquest tipus de violència. L’absència d’iniciatives públiques, com ara campanyes de prevenció; la manca de serveis especialitzats; o la inexistència d’especialització de les persones que atenen aquestes dones i nenes, obren un camí ple d’obstacles per a aquelles que decideixen denunciar. Si a tot això sumem la persistència de prejudicis discriminatoris que posen en dubte la credibilitat dels testimonis, els drets de dones i nenes víctimes de violència sexual trontollen.

Amnistia Internacional surt al carrer amb la campanya #NoMásPiedras #NoMésPedres, en un intent de visibilitzar els obstacles a què les dones s’enfronten després d’haver estat víctimes de violència sexual.

«No podem acostumar-nos a viure normalitzant la violència sexual. Per això, Amnistia Internacional surt al carrer al costat de milers de dones i homes que ja no consenten que aquest tipus d’agressions se segueixin produint, i no es garanteixin els drets de les qui han estat agredides», ha manifestat Pere Moreno portaveu d’Amnistia Internacionaldel grup de Terrassa.

El dissabte dia 3 de Novembre des de les 9:30h fins les 14:00 i a la Plaça del Progrés, conviden a fer el recorregut ple d’obstacles, basat en un cas real, que recorren les dones que han patit agressions sexuals i reclamen els seus drets.

En aquesta campanya, Amnistia Internacional llança un manifest que busca suports d’organitzacions de la societat civil, així com de la resta de la ciutadania. Amb l’objectiu de recordar a les institucions que davant la violència sexual hi ha drets, entre els quals els d’anar a la policia i ser informada sense prejudicis, rebre atenció adequada a qualsevol hospital, i accedir a una justícia lliure d’estereotips i revictimització.

Related Articles

Deixa un comentari