ANC-Terrassa per la Independència: Manifest en suport als presos en vaga de fam

No Comment

L’ANC-Terrassa per la Independència feia públic el passat 2 de desembre un manifest en suport a la vaga de fam que iniciaven llavors els Jordis Turull i Sànchez. En aquestes alçades ja s’han afegit a la vaga en Quim Forn i el terrassenc Josep Rull.

Manifest en suport al Jordi Turull i Jordi Sànchez

Terrassa, 2 de desembre de 2018

Estem tocats. L’anunci de la vaga de fam de Jordi Turull i Jordi Sánchez, els dos candidats a la Presidència de la Generalitat que no ho han pogut ser, no perquè no hi tinguessin dret sinó perquè el sistema judicial espanyol no ho va permetre, ens ha arribat molt endins. És per aquest motiu que busquem la companyia d’altres persones que se senten com nosaltres. Que els xats bullen de missatges. Que anem pel carrer i, avui més que mai, un llaç groc en una solapa ens fa tremolar l’ànima. Potser també, avui som aquí per això, per sentir-nos acompanyats, perquè una vaga de fam és una acció molt seriosa i volem fer el que sigui per fer costat al Conseller i a l’expresident d’ANC que han decidit fer aquest pas. I també som aquí perquè volem fer-hi alguna cosa. Perquè sabem que no podem fer la nostra activitat quotidiana com si res no hagués passat. Perquè el que està passant és molt gros i aquest gest, declarar-se en vaga de fam, ens en fa prendre consciència.

L’estat espanyol no sap gestionar el territori. No sap resoldre els problemes de la seva gent. No té resposta als reptes que el segle XXI planteja. Però és molt bo en la repressió. 40 anys de la història recent en dictadura han esmolat l’enginy dels repressors i la democràcia de l’estat no és prou madura com per haver fet net del seu passat franquista. Han empresonat líders reconeguts per una gran majoria, han actuat amb arbitrarietat a l’hora de reprimir les petites revoltes populars, de manera que a qualsevol de nosaltres ens podria caure una acusació per terrorisme, a nosaltres, que portem la lluita no violenta a l’ADN! Han aconseguit fer-nos por a tots, institucions i ciutadans. La pressió ha anat augmentant de mica en mica i no ens hem adonat prou de com n’és d’irrespirable l’ambient en el que vivim.

I aquesta vaga de fam, de cop, ens desperta i ens mostra amb tota claredat la realitat que ens envolta. Un procés injust, instruït a base de mentides i amb actuacions tramposes com les del Tribunal Constitucional d’Espanya que, senzillament, vol que aquest procés s’allargui tant com sigui possible abans no arribi a la justícia Europea. Espanya ha fet els seus càlculs: ja saben que la manera com s’ha portat el moviment per a la Independència de Catalunya els costarà car. Ja saben que quan arribi a la justícia europea caurà desmuntat a trossos. Pagaran les multes que calgui, alliberaran els presos, però creuen que hauran aconseguit l’efecte polític desitjat: un moviment independentista desorientat, sense lideratge i, si és possible, amb els diferents actors polítics barallats.

Depèn de tots nosaltres que no ho aconsegueixin. No depèn només de les institucions catalanes, sinó de cadascun de nosaltres, que creiem que la nostra causa és justa i que confiem en la nostra força per aconseguir-la. No tenim exèrcit, ni jutges ni mitjans amics. Però ens tenim a nosaltres. Som molts, cada dia més. Aquesta és la nostra força. Si ens mantenim ferms, units i en lluita, l’estat no aconseguirà els seus propòsits. El mateix comunicat de Jordi Sànchez i Jordi Turull ens ho diu ben clar: «Demanem l’atenció i el suport de totes les persones demòcrates de Catalunya, Espanya, Europa i el Món. Convidem a preservar l’actitud cívica i pacífica que tan forts ens ha fet al llarg d’aquests anys. Instem a donar nova volada a la “revolució dels somriures” a través dels actes que els propers dies i setmanes es continuaran celebrant a Catalunya» i, també ens diuen: «Agraïm, finalment, la solidaritat de totes les dones i de tots els homes que se senten interpel·lats i compromesos en la defensa efectiva dels drets i les llibertats, personals i col·lectius. Junts i dignes fins la llibertat!»

No podem negligir aquesta crida. Terrassenques i terrassencs, cal que tots nosaltres, cadascú des del seu àmbit i dins les seves possibilitats estenguem aquest missatge i pensem les accions que poden ajudar a Jordi Turull i Jordi Sánchez a aconseguir el seu objectiu: desbloquejar la inacció del Tribunal Constitucional per poder arribar a la justícia europea i que sigui el Tribunal Europeu de Drets Humans qui dictamini si els càrrecs que se’ls imputen són raonables o inventats i si poden o no exercir la feina que nosaltres, amb el nostre vot, els vam encomanar.

Terrasenques, terrassencs, estigueu atents també a les crides que en els propers dies aniran arribant. Les entitats estem compromeses en el nostre suport a tots els presos i preses polítiques i, de manera molt especial, amb els que estan en vaga de fam i estem dissenyant un seguit d’accions encaminades a donar-los suport, a fer que se sentin acompanyats en la seva protesta i a aconseguir els objectius que ells mateixos han proposat. Us necessitarem a tots!

ANC_Terrassa per la Independència

Related Articles

Deixa un comentari