AV Segle XX, indignació davant el rebuig de les propostes al PAM: una ‘comèdia participativa’

No Comment

barri segle xx

El PAM que s’està fent no té «res a veure» amb el que la «propaganda estètica» vol fer creure ni amb allò que teòricament hauria de ser, o sigui «eina participativa per a debatre sobre el pressupost a fons, la seva orientació, les seves prioritats, i sobre això fer propostes». Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat la junta de l’associació veïnal del barri Segle XX, tal i com comunicava al propi ajuntament en una instància amb data 27 de juny, entrada a l’Oficina d’Atenció Ciutadana el dia 28.

La gent d’aquesta junta va més lluny encara quan afirmen que, vist el que ha succeït, el que «demostra és que el filtre suposadament «tècnic» és una quimera i un enganya pobres. I en el nostre cas, la manera de liquidar les propostes d’una forma barroera».

Aquí roman bona part del problema, afirmen, i el PAM queda «retratat», així com els responsables polítics, «perquè és incomprensible que de totes les propostes fetes, cap s’accepti, i repetim, les referides a temes de residus i neteja».

En la nota d’explicació de la instància, el president de la junta veïnal, en Juan Cano, declara que «ja no volíem presentar propostes, ni participar en un format que no creiem, que és mera propaganda estètica i res a veure en processos participatius, fet que demostra que els seus promotors mai han cregut en aquests, alguns només preocupats pel control social i d’altres perquè no tenen projecte».

Malgrat la constatació del frau, en tot cas, afegeix, «seguirem utilitzant totes les vies, i agradi o no a l’Equip de govern per haver perdut en votació al Ple, insistirem pel compliment dels acords, la urbanització dels carrers s’ha de fer, sí com sí. L’ampliació de voreres s’haurà de fer sí o sí. I ningú ens boicotejarà per molt que s’hi aferrin alguns, els nostres veïns i veïnes no es mereixen aquest tracte, ni el nivell d’incompetència i sobretot d’indiferència».

La instància, dirigida a la regidora Meritxell Lluís, de Qualitat Democràtica, al tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol, i a la presidenta del Districte 3 Rosa Ribera, comença qualificant el procés dit participatiu, PAM, de «comèdia participativa». Informant que van presentar 14 propostes que «com no podia ser d’una altra manera una «suposada» comissió tècnica ja ha filtrat i se les ha carregat, cosa que com és evident no ens sorprèn, ja no ha calgut ni arribar a ser presentades per votar», totes amb el mateix justificant, argumenten, que «no hi ha partida pressupostària per a la serva execució».

botomalarrassa

L’associació veïnal del Segle XX considera que és massa que, en el cas dels carrers pendents, «després de quaranta anys d’incapacitat i manca de voluntat política, d’haver perdut la moció en el Ple, ara la qüestió és boicotejar aquest acord fins a fer-lo inútil». A ràbia i pesar, sentencia l’escrit: «Així ens passem pel folre les decisions i esperem quaranta anys més d’incompetència».

L’escrit posa atenció a la proposta d’una nova Deixalleria municipal a la zona nord i els aspectes relacionat amb la millora de la neteja i la recollida selectiva, així com la gestió d’aquests aspectes, tot considerant «incomprensible» el rebuig de les mateixes perquè «l’execució d’aquesta nova deixalleria, el seu cost, més del vuitanta per cent l’assumeix l’Agència de Residus de Catalunya. A més és una acció plantejada en el Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, i per la quantitat de població de Terrassa, li correspon fer-la. Per tant, on és el problema de cost en el pressupost per a rebutjar-la?»

Pel que fa a la proposta rebutjada de neteja i recollida de residus, la junta veïnal denuncia que «els responsables polítics s’omplen la boca de la necessitat de solucions, de compromís, de responsabilitat compartida, de Pactes de Neteja, de tala de residus, de….; senzillament, poca credibilitat, contradiccions, incoherències i no creure en el que es diu».

La indignació de l’entitat arriba al punt de qualificar com a «cínic» el comportament de l’equip de govern. Consideren que en carregar-se les propostes presentades, es «demostra que el procés del PAM no és més que una paròdia i comèdia mal feta». No pot ser, asseguren, que els mateixos serveis tècnics que estarien treballant en les qüestions plantejades es carreguin les propostes al·legant problemes de pressupost, a menys que estiguéssim en el terreny de «l’absurd» i la «contradicció». Car, afirmen, es posa en perill el treball que s’està fent en àmbits de participació com és la Taula de Residus, «que deixa de tenir cap credibilitat».

Pep Valenzuela

Related Articles

Deixa un comentari