Ballart trenca el carnet del PSC i deixa de ser Alcalde de Terrassa

No Comment

 

Jordi Ballart anuncia que deixa el PSC i lalcaldia de Terrassa. Foto: Rafel Casanova BCF

Ho va deixar anar dies enrere. I finalment, ha complert les seves pròpies paraules: Jordi Ballart ha trencat el carnet del partit socialista i, “per lògica i ètica”, ha deixat de ser Alcalde de Terrassa. Ho ha anunciat avui mateix en una intervenció a la Sala de Sessions de l’Ajuntament. Pocs minuts després que la justícia espanyola ordenés l’empresonament d’Oriol Junqueras i altres set consellers de la Generalitat, entre ells l’egarenc Josep Rull.

La decisió ha estat causada, segons ha començat dient (aquí el seu discurs íntegre), “per coherència i dignitat, i per no voler seguint formant part d’un partit que ja fa temps que m’ha deixat de representar”, tot fent referència a que el PSC i el PSOE hagin donat suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, com ja havia alertat a les xarxes socials. “Fa temps que les direccions del PSOE i del PSC s’han independitzat dels militants i dels seus compromisos”, ha lamentat Ballart, mentre afirmava que “han decidit clarament recolzar Rajoy i el PP”. El divorci de Ballart, que ha estat alcalde des de l’any 2012, amb la línia política del seu partit, ha quedat palès en la seva intervenció.

Dures paraules contra el PSC i el PSOE

Els retrets al que ha estat fins ara el seu partit han estat especialment durs: “un partit polític no és un convent o un exèrcit que funciona a base «d’ordeno y mando», sinó que ha de ser una organització democràtica”, i ha remarcat que “tot això em trenca el cor, com a socialista, com a federalista i com a catalanista”. I ha estat més contundent encara, en admetre que “en els darrers temps el PSC ha anat perdent la «S» de socialistes i la «C» de Catalunya”, i ha insistit: “el PSC ha renunciat a representar la pluralitat del país, pendents només dels resultats electorals i de les enquestes, de conservar petites parcel·les de poder”.

Jordi Ballart: “El PSC ha renunciat a representar la pluralitat del país, pendents només dels resultats electorals i de les enquestes, de conservar petites parcel·les de poder”.

Ballart en canvi ha apel·lat a “aquell «no a Rajoy» que ens va donar tanta esperança fa uns mesos, quan es van celebrar les primàries del PSOE”, i que va resultar amb que la candidatura de Pedro Sánchez resultés la vencedora, i aquest acabés sent secretari general del partit dels socialistes. Tanmateix, Ballart s’ha mostrat “convençut de que si no canviem els partits, no millorarem la democràcia. Els partits actuals, la majoria, estan degradant la democràcia”.

Pel que fa al moment polític que viu Catalunya, l’exalcalde ha volgut deixar clar que creu “fermament en una Espanya plurinacional”, i que defensarà “un referèndum legal i acordat”. 

Això sí, durant el seu discurs, Ballart ha volgut posar-se les medalles de diversos mèrits, començant per la municipalització del servei d’abastament d’aigua, aprovada els darrers mesos pel plenari. En aquest sentit, ha denunciat la “connivència del meu partit amb certs poders i lobbies econòmics”. “L’aigua és un dret de la gent i no pot ser un negoci privat”, ha dit. Seguidament, ha fet un repàs extens de polítiques que considera exitoses i succeïdes sota el seu mandat, entre els quals ha mencionat les multes a bancs per a garantir el dret a l’habitatge, la creació d’una oficina contra la pobresa energètica, les tres noves estacions del “metro de Terrassa”, l’esponjament de Ca n’Anglada, el projecte d’Anella Verda, etc. També ha volgut deixar patent que marxava “tranquil, garanteixo que mai no he ficat la mà”, i ha reivindicat la seva valentia. En acabar, i quasi a l’inici de les llàgrimes, s’ha acomiadat dient que “avui, el meu avi, torturat i condemnat pels feixistes, sé que estaria orgullós de mi”.

Des de demà divendres, quan hi haurà el ple ajornat de l’octubre, Ballart serà substituit pel regidor socialista Alfredo Vega, fins que es convoqui un ple extraordinari que escolli un nou alcalde.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari