Campanya amb entrevistes per discriminalitzar l’okupació i pel dret a un habitatge digne

No Comment

Rudes Rebels, col·lectiu feminista i anticapitalista de Terrassa, ha engegat les últimes setmanes una campanya per la descriminalització de l’okupació. Sota el lema “Desnonem el Capitalisme. Els Feminismes Okupen i Resisteixen”, el col·lectiu ha començat a fer públiques, a través de les xarxes socials, una sèrie d’entrevistes realitzades a diferents veïnes de Terrassa que es troben okupant actualment. Alguns dels testimonis són força durs i deixen clar que ocupar edificis és i serà sent l’única alternativa per a moltes persones mentre el dret a un habitatge digne no sigui garantit sense condicions.

Rudes Rebels vol denunciar que la manca d’habitatge és un problema greu que afecta la vida de totes les dones obreres, precàries i empobrides. Per això, consideren que cal fer visibles els relats quotidians i l’experiència personal de persones que es veuen afectades directament pel capitalisme i l’especulació és una manera de polititzar el malestar i posar sobre la taula la problemàtica.

En un dia com avui, amb la terrible notícia d’un incendi a Badalona a una fàbrica on es refugiaven persones que no tenen habitatge, el col·lectiu afirma que fer pública aquesta campanya és especialment adient, tot recordant que a Terrassa també hi ha veïns i veïnes en la mateixa situació, amb un perill real per a la seva salut si segueixen sense solucions a les seves necessitats.

Primer testimoni de la campanya:

Related Articles

Deixa un comentari