Campanya de sensibilització en cas de presència de porcs senglars en zones urbanes

No Comment

Ajuntament de Terrassa i el Col·legi d’Advocats de Terrassa han elaborat una guia amb un seguit de recomanacions davant la presència d’aquests animals, que poden acudir a la via pública en busca de menjar.


L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya informativa per tal de sensibilitzar sobre la presència de porcs senglars en zones urbanes. Amb l’arribada del bon temps, aquests animals busquen menjar en espais habitats. Per això, i en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Terrassa, s’ha editat un cartell amb tot un seguit de recomanacions que s’ha repartit als residents de les urbanitzacions situades al Nord i Oest de la ciutat, on s’ha detectat la presència d’aquests animals salvatges. La campanya de sensibilització contempla també divulgar la informació entre la població de Can Parellada, Les Fonts, Les Carbonelles, Les Martines, Can Palet de Vista Alegre, Pla del Bon Aire i Font de l’Espardanyera.

Els consells se centren a que evitin moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop de l’animal, perquè ho podrien interpretar com una amenaça directa; a no apropar-se ni tampoc tocar-los i no alimentar-los, perquè és com perden la por a les persones. També aconsellen comprovar que el contenidor quedi ben tancat després de dipositar les escombraries, lligar els gossos davant la presència d’un porc senglar i conduir amb precaució, perquè poden travessar la carretera i provocar un accident. Trobareu aquestes recomanacions i el cartell informatiu en el següent enllaç.

Recomanacions del Col·legi d’Advocats

La Comissió de Dret Animal de l’ICATER destaca que durant l’any 2017, els incidents amb porcs senglars a la nostra ciutat es van reduir a vuit casos a Terrassa (els albiraments de senglars a la via pública es van triplicar de 2011 a 2016, quan es va passar de dos a 16). Amb aquestes recomanacions, es pretén reduir novament els incidents durant l’any 2018. 

L’ICATER també recorda que Terrassa, juntament amb les localitats de Vacarisses, Matadepera i Sant Cugat, participa al Projecte d’investigació internacional que el Departament de Sanitat i Anatomia Animals de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona desenvolupa, amb la finalitat d’introduir com a mètode de control de la població de porcs senglars urbans i periurbans, una vacuna patentada que provoca l’inmunocontraconcepció d’animals mamífers i per tant controla de forma efectiva la seva població.

Related Articles

Deixa un comentari