Campanya de signatures contra la construcció de l’àrea comercial del Districte 2

No Comment

Ara fa dues setmanes, 7 entitats dels barris del Districte 2 (Ca n’Anglada, Torre-sana, Montserrat i Vilardell) publicaven un comunicat en el qual deixaven constància del malestar i oposició davant l’anunci de l’inici de construcció d’una nova i gran àrea comercial anomenada Terrassa Plaça a tocar del gran supermercat Eroski, que ara, segons s’ha sabut fa pocs mesos, passarà a mans de Carrefour. Dimecres començaran una campanya de recollida de signatures en contra de la construcció.

Tot indica que això del comerç és una gran batalla o, com a mínim, un sector molt agitat. De fet, tot plegat fa, com qui diu, quatre dies, que es van obrir tot de nou altres dos grans centres o supermercats: un Aldi a la carretera Matadepera, per cert amb una destacada i nodrida representació de membres del govern local, i el ja famós Esclat, en terrenys del que fora la molt coneguda fàbrica de l’Agut. En aquest darrer cas, sembla que, contràriament al que ens ocupa ara, va ser ben rebut al barri, si més no per l’associació veïnal del Torrent d’en Pere Parres, que en el programa de festa major del barri de l’any passat li dedicava espai privilegiat, amb foto de portada sencera i l’escut del supermercat amb la mateixa mida i al mateix nivell que el de la pròpia associació.eroski mapa

Les entitats del D2, entre les quals hi ha 4 associacions veïnals, l’associació de comerciants de Ca n’Anglada, Dones amb Empenta de Torre-sana i el Col·lectiu d’Aturats +50 anys, no són antisistema ni anticonsum. Tot i així, tal i com explicaven en el comunicat, tenen dubtes raonables sobre la viabilitat i repercussions, efectes col·laterals i/o secundaris que el gegantí projecte pogués produir en la zona, sobre el comerç de barri o proximitat i l’economia en general, la població aturada, pobre o en risc de exclusió social; sobre el trànsit i, més enllà, sobre el caràcter i fisonomia pròpia, urbana i humana, dels barris.

Els dubtes, en tot cas, són encara majors pel fet que ningú no va saber res del gran projecte fins que fa poc va ser publicat en alguns mitjans. O sigui, no hi ha hagut cap informació prèvia, no s’ha demanat opinió ni consideracions de ningú ni sobre res. Segurament, l’Ajuntament confiava plenament en la bonança i virtuts del projecte. Per això mateix devia ser que destacats responsables d’aquest equip van ser capaços, fins i tot, de trucar a alguna de les persones que voluntàriament es dediquen al treball en les citades entitats, per intentar parar la publicació del comunicat.

Però, les entitats representants de bona part del veïnat consideren que les coses no es fan així. De fet, tot indica que esperaven que aquest govern que ha estat guardonat vàries vegades per la feina en l’àmbit dit de Transparència i Participació Ciutadana, al menys pel que fa a la web de la institució, ho fes diferent. No ha estat el cas.

És per això que anuncien l’inici, el proper dimecres 8 de juny, a les 10’30 del mati, amb presència de les set entitats oposades a la construcció de una nova superfície comercial al Districte 2, de la campanya de recollida de signatures per demanar l’aturada d’aquest nou projecte que «pensem no aporta cap benefici ni per el petit comerç ni en general, per la ciutadania de la nostre ciutat».

L’acte tindrà lloc a les portes del futur projecte, Av. del Vallès, darrere la benzinera.

Related Articles

Deixa un comentari