Cecot dóna suport al 9N. Els més grans, però, hi són contra

No Comment
Imatge 6-lobys-contra-independencia-475x250.jpg Imatge Crític (6-lobys-contra-independencia-475×250.jpg)

La patronal egarenca i vallesana Cecot es compta entre la quinzena d’organitzacions d’aquest tipus que han donat suport al 9N, amb la signatura del anomenat Manifest del Far. Hi és també la Pimec, petita i mitjana empresa. “L’opció independentista”, però, “perdia força en les companyies més grans, amb només un 38% de suport de les associades a la Cecot amb més de 100 treballadors, i entre les de la Pimec que tenen més d’un 30% de vendes a la resta de l’Estat espanyol (55%)”.

“El Fòrum Pont Aeri, la Comissió Trilateral, el Círculo Ecuestre, Foment del Treball o el Cercle d’Economia són els principals poders econòmics que s’oposen a la independència de Catalunya. En els últims mesos, han pressionat de valent –sobretot a CiU– perquè hi hagués una reculada en la consulta del 9-N”. Qui afirma això és en Marc Font, periodista i redactor del nou mitjà digital Sentit Crític. Ho fa en un article publicat recentment i que és només un tast d’un treball més ampli que apareix en la revista PROCÉS, impresa, i publicada pel mateix grup.

“La substitució de la consulta del 9-N per un procés participatiu ha suposat un trencament de la unitat política sobiranista. L’actual Govern d’Artur Mas ha preferit no saltar-se, de moment, la legalitat espanyola. La frenada arriba després de la suspensió de la convocatòria de la consulta per part del Tribunal Constitucional i de la reiterada negativa de l’Executiu estatal a negociar res. Però, més enllà de la política, la decisió de CiU arriba després de tot un seguit de pressions i amenaces provinents dels lobbies de la gran empresa catalana i espanyola. Exponents de les principals corporacions amb seu al Principat han expressat en els últims mesos en públic i en privat el seu rebuig al procés independentista a mesura que s’ha anat accelerant, han advertit de les conseqüències nefastes que, al seu parer, tindria la secessió i han apel·lat a un diàleg des de dalt –bàsicament entre governs– per trobar una sortida que no perjudiqui els seus interessos econòmics”.

Hom pot llegir aquest sucós tast d’article: http://www.elcritic.cat/investigacio/lobbies-catalans-contra-la-consulta-1130. Per qui vulgui més, tot és consultar a la web de Crític (http://www.elcritic.cat/).

Related Articles

Deixa un comentari