Celebrar el 14 d’abril republicà mirant cap a la III República (Acte el 22 abril)

No Comment

Un any més, l’Associació de Terrassa per la Tercera República celebra a la ciutat l’aniversari de la proclamació de la II República, tot lluitant perquè aviat arribi la III República.

Aquest 14 d’abril, plantegen «al poble català, i a la resta de pobles espanyols, a la classe treballadora i capes populars» la necessitat de conquerir una sortida social, igualitària, democràtica a l’actual règim que el bloc dominant vol reformar per mantenir els seus privilegis.

botomalarrassa

Una sortida que «no pot ser altra que la Ruptura Democràtica i Social que permeti construir un Projecte de Nou País, en el que ha de ser la III República espanyola, una República Federal, plurinacional, multicultural i plurilingüística que permeti la convivència i cooperació de tots els pobles de l’Estat i reconegui el dret a l’autodeterminació de Catalunya», una República que doni forma a una societat solidària, plenament democràtica, que doni continuïtat al que ja proclamava la constitució de la II República quan es definia com una «República de treballadors/es de totes les classes».

Per aquest motiu, consideren, és hora de celebrar aquest 14 d’abril «orgullosos de l’heroic moment en què el poble va omplir els carrers i places de banderes tricolors republicanes i senyeres catalanes com a expressió de la seva lluita per la llibertat i justícia social, i no podem deixar d’exigir «veritat, justícia i reparació per als que van ser víctimes de la dictadura, no podem deixar de denunciar la vergonya que suposa haver de recórrer a tribunals estrangers per aconseguir el que se’ns nega en la nostra pàtria, i hem d’exigir que s’acabi amb la ignomínia en la que el dictador segueixi enterrat en un gran mausoleu mentre les seves víctimes segueixen en fosses comunes o cunetes de carreteres».

Però sobretot, emfasitzen, cal «elevar-nos aquest 14 d’abril mirant al futur, un futur que hem de conquerir des de la lluita social, des de la construcció de poder popular». Consideren que és el moment de la rebel·lia contra la societat injusta, autoritària, patriarcal que «el bloc dominant està intentant implantar»; però sobretot, afegeixen, és el moment «d’acompanyar la protesta amb la proposta», per això fan una crida a aconseguir la màxima unitat en l’acció de les «forces populars en una gran aliança que ens permeti disputar l’hegemonia al neoliberalisme com a expressió ideològica del capitalisme i l’imperialisme que tracta d’apoderar-se de les riqueses de tot el Planeta per posar-les al servei del capital internacional».

En aquest 14 d’Abril l’Associació de Terrassa per la Tercera República fa una crida a la defensa de la Pau com un valor dels pobles que en tot el planeta pateixen les guerres d’agressions imperialistes, el «No a la guerra» ha de ser un dels pilars sobre els quals construir la proposta de Nou País, recuperant també l’article de la constitució de la II República pel qual Espanya renunciava a la guerra com a instrument de política internacional, proclamant la voluntat de contribuir al desenvolupament d’un «ampli espai de cooperació entre les forces polítiques i socials que en tot el planeta lluiten enfront de l’imperialisme donant forma a un nou internacionalisme».

En conseqüència, proclamen la total determinació en la lluita pels valors republicans, en la defensa del «dret dels pobles català i espanyol a determinar el seu futur, a decidir sobre la forma d’Estat que volem, dret que les dretes que sustenten l’actual règim ens neguen temoroses que la voluntat popular s’imposi i com aquell 14 de Abril de 1931 ompli les urnes, els carrers i places de banderes tricolors republicanes i de senyeres».

L’abril és el mes republicà. Aquest any la diada republicana organitzada per l’Associació a Terrassa tindrà lloc aquest dissabte 22 d’abril, a partir de les 17:30h, amb un acte a la Casa del Poble Manuel Linares (carrer Prat de la Riba n. 106). L’acte consistirà en un Berenar Republicà de germanor, amb l’actuació musical de la cantautora terrassenca Noelia Ortiz i la participació de l’escriptor, historiador i membre del col·lectiu de reflexió i debat “Espai Marx”, Joan Tafalla.

El tiquet pel Berenar Sopar és de 7€ i el podeu reservar ja al tel. 686406562.

berenar

Related Articles

Deixa un comentari