Celebrats els Corporate Games sense pena ni glòria, però han costat 42.000 euros

No Comment
Desfilada inaugural del jocs, el dissabte 14 setembre. Foto: Badia Casanova BCF

Redacció

El passat cap de setmana es van celebrar a Terrassa els anomenats com a Corporate Games. Dimarts matí, haurien participat entorn de 1.800 atletes d’un centenar d’empreses i institucions, essent l’Ajuntament de Terrassa l’equip amb més participants. Fora d’això i a banda les fotos de la desfilada del dissabte, que es va obrir amb participació de l’alcalde Jordi Ballart, la repercussió a la ciutat sembla haver estat molt poca.

Tot indica que els Corporate haurien passat sense pena ni glòria, malgrat el rebombori, una mica com els «americanos» de Bienvenido Mr. Marshall, tal com anunciava en un article d’opinió el portaveu del grup municipal de Terrassa en Comú en la legislatura passada, amb motiu de l’aprovació de la celebració d’aquests jocs per part del Ple municipal.

En abril del 2018, el llavors equip de govern PSC decidí comprar aquest producte fabricat al Canadà i celebrat per primera vegada a San Francisco (USA), tot assegurant que es tractava d’un «gran esdeveniment esportiu, social, cultural i d’empresa que té per objectiu potenciar els valors corporatius i la responsabilitat social empresarial».

Alfredo Vega, llavors alcalde, va rebre en Ken O’Bryan (mort el passat 14 de juliol) i la Maureen Johnston, fundadores d’Sport for Life, l’empresa organitzadora dels jocs. El Canal Terrassa recollia els arguments de l’equip de govern del PSC: «Segons el consistori, que hi destinarà 42.350 euros, es convertiran en l’esdeveniment esportiu i social més important dels darrers anys a la ciutat. Vega creu que “tindrà un impacte econòmic molt positiu per a la ciutat i al mateix temps posicionarà Terrassa al mapa de les empreses que hi participin, atraient possibles futures inversions.”»

L’esdeveniment, tanmateix, «va néixer amb moltes ombres i opacitat al mandat anterior», afirma TeC en un comunicat fet públic en vigílies d’aquesta cita. Recorda que la partida de milers d’euros dedicats «no tenia cap contingut; literalment es va concedir aquest import amb un pla director en blanc sense especificar els compromisos de l’Ajuntament i de l’empresa.»

TeC lamenta que, malgrat el canvi de govern, tot hagi anat endavant: «esperàvem que el canvi de govern representés un canvi en les formes de fer i en les prioritats polítiques de l’equip de govern en l’àmbit de l’esport, més quan ERC en forma part i al mandat anterior es va manifestar en contra dels Corporate Games, com van fer Terrassa en Comú i la CUP.»

En tot cas, demanen que es facin públiques les dades d’aquesta competició, «especialment les referents a despeses de diners públics adreçades a aquest esdeveniment». Perquè, certament, «cedir recursos públics a empreses, majoritàriament privades, mentre a la nostra ciutat hi ha nens i nenes que no tenen accés a la pràctica esportiva per impossibilitat de pagar les quotes dels clubs és injustificable i, lamentablement, suposa una oportunitat perduda per l’equip de govern per trencar amb les formes de fer i les prioritats de l’anterior govern socialista.»

Caldrà veure també l’impacte immediat de la celebració: quanta gent de la ciutat ha participat, assistit o seguit els jocs; quantes altres persones han vingut a la ciutat, si han pernoctat, menjat, visitat museus, passejat… quant ha suposat, quins resultats ha produït aquest anunciat «impacte econòmic molt positiu per a la ciutat» i que al mateix temps havia de posicionar Terrassa «al mapa de les empreses que hi participin, atraient possibles futures inversions».

Fonts del govern consultades per Malarrassa afirmen que el compromís de celebrar els jocs és una «herència» deixada pel PSC i que s’havia de fer per força, perquè hi havia un contracte signat i tot estava en marxa fa temps. Així mateix, que les dades seran públiques. Des d’ERC s’afirma que, en el seu dia, van votar contra la participació de l’Ajuntament en aquest esdeveniment: «no ens agrada el model ni tenim gens d’interès de repetir».

Related Articles

Deixa un comentari