Cinc regidors més abandonen el govern municipal de Terrassa

No Comment

Noel Duque, Lluïsa Melgares, Rosa M. Ribera, Maruja Rambla i Jordi Flores han presentat la seva renúncia, tot just després de la marxa de Jordi Ballart.


Crisi total en el PSC Terrassa. L’Ajuntament ha anunciat que cinc regidors més han decidit abandonar el Govern Municipal, seguint així l’exemple del ja exalcalde Jordi Ballart. En els propers dies es formalitzaran les corresponents renúncies i s’anunciaran les persones que entraran a formar part del Grup Municipal Socialista.  

Fins a la seva renúncia, Noel Duque, és tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, a més de regidor de Serveis Socials, Joventut i Lleure Infantil i Comunicació i Premsa; Lluïsa Melgares, tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, així com regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat; Rosa Maria Ribera, Regidora d’Educació, Turisme i Normalització lingüística, i regidora de Presidència i Relacions Institucionals; Maruja Rambla, regidora de Salut, Solidaritat i Cooperació Internacionals i Gent Gran; i Jordi Flores, regidor de Cultura.

17 de novembre, Ple extraordinari per escollir el nou Alcalde

D’aquesta forma, la nova distribució de regidories anunciada fa només quatre dies se’n va en orris, i deixa al PSC tocat de mort. El proper 17 de novembre tindrà lloc un ple extraordinari, deu dies hàbils després de la renúncia de l’anterior alcalde. En aquest ple, s’haurà d’escollir qui serà el nou alcalde, i on totes les possibilitats queden obertes. Sobretot, i segons els indicis llançats per alguns dels grups implicats, la de reeditar una possible aliança amb TeC, ERC-MES, CUP i PDeCAT, que arribaria al nombre de 14 regidors, tal com ja es va plantejar l’estiu del 2015, i que finalment no va prosperar, com sí va succeir amb el pacte entre PSC i PDeCAT, trencat ara fa una setmana. En tot cas, els esdeveniments volen en aquests temps, i a hores d’ara toca esperar com es desenvolupen els fets i també les converses.

Tal com recorda l’Ajuntament que resa la normativa, per a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa, poden ser candidats tots els regidors que encapçalin les corresponents llistes. Per a ser proclamat, es requereix la majoria absoluta dels vots dels regidors, i si cap dels candidats obtingués aquesta majoria, aleshores es proclamaria alcalde el regidor que encapçali la llista que va obtenir més vots a les eleccions municipals, que va ser la del PSC.

Redacció

Related Articles

Deixa un comentari