Comença a caminar una candidatura rupturista per al 27S

No Comment

AO per la ruptura_web

Per la ruptura amb el règim del 78, contra el capitalisme i el patriarcat. Són les premisses principals amb què es va presentar ahir diumenge a Terrassa la campanya per bastir una candidatura rupturista i independentista per a les eleccions al Parlament del 27 de setembre d’enguany. Va ser a través d’una assemblea oberta celebrada al Casal Popular l’Atzur. De fet, se celebraven assembles d’aquesta mena en diversos municipis del territori nacional, de manera simultània, majoritàriament concentrades el cap de setmana. Aquest procés obert i participatiu s’allargarà els propers mesos. A la nostra ciutat, unes 35 persones van ser presents en aquesta primera trobada. Hi havia entra d’altres membres de la CUP de Terrassa, així com persones vinculades al Procés Constituent i també al nucli local de l’Assemblea Nacional Catalana.

Al llarg de la trobada va tenir lloc un debat conjunt a partir d’un primer decàleg de punts que han de configurar el marc polític i ideològic d’aquesta futura candidatura. Entre aquests punts destaca una declaració unilateral d’independència, l’encàrrec de redactar una Constitució catalana a partir d’una Assemblea Constituent creada després de les eleccions, l’esmentat trencament amb un règim que es considera “hereu del franquisme i que lluiti també per l’alliberament de la resta de pobles de l’estat espanyol” – inclòs un reconeixement a la sobirania dels Països Catalans-. D’igual manera, s’esbossa una oposició a estructures de dominació com ara l’OTAN o la Unió Europea, i la construcció d’un nou model de teixit productiu i social, així com la construcció d’un nou país fet des de baix i fomentant noves estructures més democràtiques. A la vegada, es va parlar del nom que ha de tenir aquesta candidatura i com han de configurar-se les llistes electorals, que es pretén que siguin el més àmplia possible. De tal forma que el mes de març continuaran els debats oberts, per tractar aquests temes i d’altres, principalment de forma presencial en assemblees d’aquesta mena. S’ha de veure quines altres formacions donaran suport a aquesta candidatura i hi entraran a formar-ne part. La documentació amb què comencen a treballar les assemblees es pot veure a la web perlaruptura.cat.

Assembla Oberta per definir el paper de la CUP en les municipals

D’altra banda, en aquesta trobada es va anunciar que la CUP de Terrassa durà a terme una assemblea oberta, dissabte vinent dia 7 a les 10 (en un lloc encara per determinar) per abordar i decidir quin paper ha de jugar la candidatura en les properes eleccions municipals del mes de maig. La CUP ha estat participant juntament amb altres formacions dintre de l’espai Guanyem Terrassa. Serà doncs aquest el moment de decidir si bé la CUP formarà part d’aquesta proposta de confluència, si no ho farà, i quins seran els propers passos abans d’encarar una possible campanya electoral.

AO per la ruptura_web2 Debat en grups sobre la candidatura rupturista del 27s, ahir diumenge a l’Atzur

Related Articles

Deixa un comentari