Comença la campanya per les municipals, Ballart treu múscul

1 Comment
Seu del PSC al carrer La Rasa Seu del PSC al carrer La Rasa

El míting de l’alcalde Ballart, de dijous 15 de gener al recinte firal, ha estat el tret de sortida clar i explícit de la campanya electoral per a les municipals de maig. Ballart va fer pública la seva candidatura “al servei de Terrassa, només de Terrassa”. I ha estat més tard del que volien a Can PSC, obligats per força de temps, climàtic. La ventada els hi ho va impedir.

Per la seva banda, els d’ERC també han decidit trepitjar accelerador i dissabte 17 de gener ja publicaven en anunci a tota plana el primer missatge de campanya, al periòdic més vell de la ciutat.

Decidit l’avançament de les eleccions autonòmiques, però només al setembre i no al març com defensaven els republicans, aquestes municipals esdevenen l’oportunitat d’afirmar i impulsar materialment els seus postulats per a Terrassa i per a Catalunya. Algun dels seus dirigents parlen fins i tot de fer esdevenir plebiscitàries aquestes eleccions locals.

Mentrestant, el mateix dijous de l’acte d’en Ballart, ICV analitzava en assemblea el procés d’aliances entorn de la proposta d’unitat d’esquerres coneguda com a Guanyem Terrassa. A Iniciativa valoren positivament el treball fet i afirmen que aquesta és la seva opció prioritària. Però consideren també que això ja comença a allargar-se massa. O sigui, que els altres ja estan de campanya.

D’altra banda, el cas de referència per a la candidatura alternativa a Terrassa, el Guanyem Barcelona d’Ada Colau, aquesta mateixa setmana feia públiques les dificultats per arribar a un acord sobre la llista de candidats.

Al marge d’altres consideracions, és obvi que seria una mal negoci per a ICV anar esperant en debats sobre el codi ètic i cada un dels punts del programa municipal per després, en arribar al punt dels candidats, haver d’enviar tot a l’arxiu de les bones intencions i deixar-ho per una altra vegada, havent de presentar-se tal qual són.

Menys preocupats amb tot això o potser per despistament, tranquil·litat o resignació, els altres partits locals no s’han fet notar encara, o no tan explícitament.

Ballart treu múscul

Davant un auditori de més de 1000 persones, entre les quals l’actual primer secretari del PSC català, Miquel Iceta, i també l’exalcalde i exprimer secretari Pere Navarro, en Jordi Ballart presentà les línies centrals del seu projecte de continuïtat en el govern de la ciutat. Bàsicament, allò que en aquestes alçades ha esdevingut lloc comú: una altra política, no a la corrupció, transparència, defensar els drets de les persones, mirar lluny amb els peus a terra, noves cares i persones, participació…

Poc de nou llavors. Potser, allò més destacat el fet de fer un discurs molt centrat en el candidat i les seves suposades virtuts personals, d’una banda, i la voluntat de defugir qualsevol influència que pugui afectar des de “fora”, política catalana o espanyola. Així és: “només Terrassa”, ni Catalunya ni Espanya ni Europa. Terrassa independent i sobirana, tal vegada?

Potser és per això que, el partit-estat local va mobilitzar les seves forces, fins i tot amb autobusos gratuïts que van portar gent dels barris més allunyats del centre. Però no es van veure ni moltes ni poques banderes, ni del Partit ni amb cap altre motiu. Segurament, un senzill anàlisi de debilitats i forces podria mostrar amb un nivell de seguretat bastant alt els motius. L’alcalde Ballart té cara de bon candidat i una màquina al darrere molt forta. Deu de ser la millor aposta per guanyar i mantenir espais de poder a nivell local. Després, ja n’hi haurà temps de parlar altres coses.

Sebastià Garbí

Related Articles

1 Comment

  1. infidel

    Aquest màrqueting electoralista es pot considerar normal en precampanya, sobretot per part del partit que té tot el poder i per tant els recursos a l’abast per fer-ho.
    Es nota un esforç en fer diferenciar el partit PSC de l’alcaldable Ballart, però com es pot aguantar això després de 30 anys de govern municipal? Saben que cada cop menys gent s’ho pot empassar això.

Deixa un comentari