Comença la recollida de signatures contra la construcció del Terrassa Plaça

No Comment

Amb la participació de representants de les 7 entitats dels barris del Districte 2 (les AAVV de Ca n’Anglada, Torre-sana, Montserrat i Vilardell, de l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada, del Col·lectiu d’Aturats +50, grup Dones amb Empenta) i de dos noves entitats que se sumen a la campanya (Colectivo Sin Vivienda i l’Associació Islàmica Intercultural) s’ha donat inici aquest matí del dimecres 8 de juny a la campanya de signatures en contra de la construcció de la nova àrea comercial Terrassa Plaça.

A continuació, text íntegre del comunicat:

No a la construcció de Terrassa Plaça

Membres de les entitats impulsores de la Campanya No a la Construcció del Terrassa Plaça en l'acte d'inici recollida de signatures. Foto PV Membres de les entitats impulsores de la Campanya No a la Construcció del Terrassa Plaça en l’acte d’inici recollida de signatures. Foto PV

Terrassa té un gran nombre de superfícies comercials que creixen di a dia, mentre el petit i mitjà comerç va minvant fins quasi desaparèixer en molts dels barris de la ciutat.

La suposada creació de nous llocs de treball no és tan sols una fal·làcia, és el preludi de la destrucció de centenars de llocs de treball que, a la pràctica, fan que nombroses famílies es vegin desposseïdes dels seus ingressos habituals.

Segons els últims estudis portats a terme per la Federació Provincial de Comerç de la Corunya «les grans superfícies generen la meitat de llocs de treball que destrueixen» i cap afegir que d’aquests, la majoria en són contractes temporals i a temps parcial.

La prevista obertura d’una gran superfície comercia al cor del Districte 2 ve a suma 56.000m2 més a la ja extensa llista de grans superfícies establertes a Terrassa que comportarà més pobresa per a uns i més riquesa per a altres.

Constatem que aquesta nova superfícies és contraria als interessos i mobilitat de la gent gran que, en general, no disposa de mitjans per a desplaçar-se.

Cal assumir amb urgència que cada nova superfícies és una ferida al cor del petit i mitjà comerç dels nostres barris i del teixit comercial de la ciutat.

Hem de dir prou i exigir de l’Ajuntament i demés administracions que activin un pla seriós de reindustrialització de la ciutat que, això sí, possibiliti la creació real de llocs de treball.

Demanem el suport d’entitats i ciutadania en general per aturar aquest projecte que en res millorarà les nostre vides, ans al contrari destruirà la de molts dels nostres conciutadans.

#No+grancomerç

Oriol Vicente, de l'AVV Torre-sana va llegir el manifest. Foto MG Oriol Vicente, de l’AVV Torre-sana va llegir el manifest. Foto MG

Related Articles

Deixa un comentari