Comunitat Educativa reclama urgent construcció dels instituts de Can Roca i Aimerigues

No Comment

Els instituts Can Roca i Aimerigues han esdevingut, a Terrassa, símbol dels efectes de les retallades i el malgovern en l’àmbit de l’Educació. La Comunitat Educativa de Terrassa, que aplega associacions de mares i pares, equips directius dels centres educatius i sindicats i representants de les persones treballadores i educadores, fa pinya amb les famílies i persones directament afectades pels endarreriments en el compliment de compromisos, responsabilitat i coherència política per part dels governs de la Generalitat i municipal, tot exigint la construcció immediata de tots dos centres.

Mentrestant, l’AMPA de l’Institut Can Roca manté la campanya de recollida de signatures a la web Change i també al carrer. Ja van cap a les 1.500.

Text íntegre de la Comunitat Educativa de Terrassa en suport a la construcció dels instituts Can Roca i Aimerigues:

Façana del vell edifici de l'escola Germans Amat, avui Institut Aimerigues Façana del vell edifici de l’escola Germans Amat, avui Institut Aimerigues

La Comunitat Educativa de Terrassa manifesta la seva preocupació davant el retard en la construcció de l’Institut Can Roca i l’Institut Aimerigues. A dia d’avui tenim dos centres de secundària: un funcionant en barracons i un altre ubicat en un antic centre de primària corroït per l’aluminosi.

Després d’haver-se licitat els projectes de construcció dels dos centres de secundària, l’administració ara es depenja dient que no saben quan començaran les obres o bé en el cas de l’INS Can Roca, endarrerint el termini de construcció, 30 mesos més del previst. Els alumnes d’aquests centres estan patint una escolarització en entorns nada propicis a l’aprenentatge. I es futurs alumnes de les escoles de les rodalies estan abocats a anar a aquests centres “provisionals” sense tenir clar quan podran utilitzar un edifici digne com la resta de companys de la ciutat.

Estem davant una mostra clara del desinterès del govern de CiU de proporcionar a la ciutadania una Escola Pública i de Qualitat. Hem de recordar que aquest govern és el que sistemàticament subvenciona escoles concertades de l’Opus Dei, que segreguen per sexe i després endarrereix fins la indignitat la construcció de dos instituts en la nostra ciutat.

Hem de recordar també que l’Escola Pública està patint unes mesures extraordinàries de retallades des de l’any 2010. I que de cara al curs 2016-17 hi ha prevista una baixada de matriculació considerable en els P-3 de la ciutat. Per això demanem que aquesta baixada demogràfica vagi acompanyada d’una voluntat política clara de baixades de ràtios. I que en el cas de que hi hagin tancament de línies es facin en l’escola concertada.

Demanem a l’ajuntament de Terrassa i en especial a la regidora d’Ensenyament Sra. Rosa Ribera i a l’alcalde Sr. Jordi Ballart que passin de les paraules als fets. Volem veure concreció i decisions polítiques en pro d’una Escola Pública i de Qualitat. Terrassa i els terrassencs i terrassenques s’ho mereixen!!

COMUNITAT EDUCATIVA DE TERRASSA

28 d’Octubre de 2015

Related Articles

Deixa un comentari