Concentració per l’absolució de les encausades pel cas ’14 del TSJC’

No Comment

Ahir, dilluns 8 d’octubre, a la ja habitual cantada per la Llibertat que cada dia es realitza al Raval de Montserrat es va afegir una concentració reclamant d’absolució de les persones encausades per la protesta del dia 23 de febrer a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La resposta a la repressió, van declarar, serà la “desobediència”.

El passat 23 de febrer va tenir lloc una acció convocada pel CDR davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per denunciar la repressió de l’Estat espanyol, per exigir l’alliberament dels i les preses polítiques, i el retorn dels i les exiliades.

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar el local i detenir 14 persones, entre les quals hi ha en Cesc i Roger, del CDR de Terrassa, i en David del CDR de Matadepera

Concentració i lectura del manifest a les portes de l’Ajuntament de Terrassa. Foto PV

Text íntegre del comunicat, signat per CDR Terrassa i Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa-SAT

Absolució encausades del cas “14 del TSJC”! Prou judicis polítics!

Si ens ataquen amb repressió i injustícia, respondrem amb desobediència!

El passat 23 de febrer va tenir lloc una acció convocada pel CDR davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per denunciar la repressió de l’Estat espanyol, per exigir l’alliberament dels i les preses polítiques, i el retorn dels i les exiliades. Durant la protesta, un grup d’activistes dels CDR es van encadenar a les portes del palau de justícia en un acte de desobediència civil i resistència passiva. Poc després els mossos van començar a desallotjar als manifestants i van detenir 14 de les persones que estaven encadenades, tot i que no hi va haver incidents.

A principis de setembre, la Fiscalia ha demanat dos anys i mig de presó per a 11 de les 14 persones que van ser detingudes i identificades en aquella concentració. Han estat acusades pel ministeri fiscal d’un delicte de desobediència i resistència greu. Per aquest motiu han estat citats avui dilluns 8 d’octubre, al jutjats de la ciutat de la justícia, a Barcelona, per tal de recollir l’escrit d’acusació del ministeri fiscal.

Entre les 14 persones hi han els nostres companys Cesc i Roger, del CDR de Terrassa i en David del CDR de Matadepera, als quals volem expressar la nostra màxima solidaritat i dir-los que mai estaran sols i que ens trobaran sempre al seu costat pel que faci falta. Tot i que el cas està en mans de la in-justícia, la lluita a nivell judicial també està ben viva presentant batalla als jutjats a través dels i les nostres advocades i dins d’aquest procés algunes de les persones encausades han decidit mantenir també una postura de desobediència i no anar a recollir l’escrit d’acusació als jutjats, fet que podria comportar la seva detenció. A totes elles també volem recordar-les per mostrar tota la solidaritat i perquè sàpiguen que estem al seu costat.

Des del CDR de Terrassa i des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa considerem que aquestes detencions, acusacions i la criminalització dels CDR són una mostra més que la repressió política, judicial i policial no s’atura. No es tracta d’un simple judici on es pretén jutjar a unes persones per uns suposats fets concrets, sinó que ens trobem davant d’un judici polític que pretén atacar als CDR i a tota la resposta organitzada des de baix que esta sortint al carrer a lluitar per defensar el resultat del referèndum de l’u d’octubre. Pretenen atemorir-nos amb detencions, judicis, presó,… però no saben que com més ens ataquen, més s’estén la solidaritat i més ganes de seguir lluitant tenim.

La voluntat popular ja va ser expressada clarament el dia u d’octubre, república catalana i independència de l’estat espanyol. Va ser el poble el que ho va fer possible i a la classe política els toca complir la seva paraula ja que per a això van ser escollits. Sinó estan a l’alçada que s’apartin. I sobretot que deixin de reprimir policial i judicialment a totes aquelles persones que vam votar, que vam lluitar, que vam guanyar, i que seguim, a través de la desobediència civil, lluitant des de baix per construir entre totes una república catalana justa, igualitària, feminista, amb els drets socials i laborals garantits, antifeixista i antiracista.

Us agraïm el vostre suport d’avui i el de les properes convocatòries i activitats que anirem organitzant. Us demanem la vostra solidaritat amb les companyes encausades.

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

La solidaritat, la nostra millor arma!

El poble mana, el govern obeeix!

Totes som CDR! Visca la República! Visca Catalunya!

Related Articles

Deixa un comentari