Concentració per sanitat pública, llei de dependència i residències públiques, contra els desnonaments

No Comment
La manifestació baixa pel carrer Fontvella (Foto: PV) La manifestació baixa pel carrer Fontvella (Foto: PV)

Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, Iaioflautes i Plataforma d’Afectades per la Hipoteca-PAH, es trobaren ahir a les portes del consistori terrassenc, o es reunia el Ple dels representants de la ciutadania, per exigir: l’inici de les converses sobre el projecte de Mútua Terrassa, el conegut com a “Passarel·la”, que més de 30 entitats i organitzacions socials, sindicals i polítiques de la ciutat rebutgen; defensa i ampliació de la llei de Dependència i solucions immediates pels nombrosos i molt greus casos de desnonaments.

Contra la intensa pluja, la manifestació popular va començar a les 18 hores, a les portes dels locals de l’hotel del Vapor Gran, tancat fa alguns mesos i que la Mútua de Terrassa l’ha comprat per fer residència per a gent gran. Convocades pels Iaioflautes, entorn a una cinquantena de persones es concentraren en aquest lloc per exigir el manteniment i nou impuls de la llei de Dependència, així com residències públiques i de qualitat.

Concentració Iaioflautes a les portes de l'antic hotel del Vapor Gran, 27 N, per residències públiques. (Foto: PV) Concentració Iaioflautes a les portes de l’antic hotel del Vapor Gran, 27 N, per residències públiques. (Foto: PV)

El grup, després d’una mitja hora es dirigí cap a l’edifici de Mútua de Terrassa, on esperava un nombrós grup de manifestants, aquesta vegada totes juntes la detenció del projecte i exigint l’inici immediat de converses entre totes les parts i utilització dels diners previstos per a l’obra faraònica en benefici d’una millora immediata del servei, primer fent córrer les llistes d’espera, ojalà que es puguin deixar d’anomenar d’aquesta manera.

De la porta de Mútua, entorn a 200 persones s’encaminaren en manifestació fins a les portes de l’Ajuntament. Al Raval, ja hi era concentrat un grup de la PAH que, per la seva part, havia realitzat una roda de premsa al Vapor Muncunill per denunciar la greu situació en la que es troben nombroses famílies de Terrassa que han patit desnonaments i altres que estan amenaçades.

Concentració davant Mútua (Foto: PV) Concentració davant Mútua (Foto: PV)

Reproduïm íntegre el comunicat llegit a la Mútua de Terrassa, i a continuació la declaració  (prec i pregunta) llegida per una representant de la Plataforma per la Sanitat Pública al Ple municipal:

A la direcció de Mútua de Terrassa

Trenta organitzacions veïnals, socials, sindicals i polítiques de la ciutat, hem signant un manifest de rebuig al Projecte de construcció d’una passera per enllaçar les futures instal·lacions de l’estació de Vallparadís amb les actuals de l’Hospital Mútua de Terrassa. Avui, encara que la construcció d’aquest projecte sembla de moment paralitzada, exigim :

  1. a) Detencio del projecte de la passarel·la prevista i

b )Apertura de una Taula Ciutadana per tal de obrir un diàleg

juntament amb l’ajuntament, Mutua Terrassa, CST i les entitats

signants del Manifest per tal de analitzar la situació de la Sanitat

a Terrassa.

  1. c) Explicació detallada de tot el projecte incloent-hi: el pressupost, el finançament, les unitats a ampliar, el personal a contractar…
  2. d) Informació sobre l’execució pressupostària dels contractes amb CatSalut dels anys 2011-2013 i situació del 2014. Els diners públics han de ser controlats públicament!
  3. e) Que es facin públics els contractes de Mútua i/o el Grup Mútua amb els FGC i els propietaris del Vapor Gran. Separacio de la publica i la privada!
  4. f) Que Mútua destini els diners que s’estalviarà, per la no construcció de la passarel·la, en la reducció de les llistes d’espera i per a la millora dels serveis sanitaris pels usuaris de la sanitat pública.

Finalment, volem manifestar la nostra total oposició a qualsevol ampliació de les dependències de Mútua, mentre no es retirin els ajustos i les retallades salarials a les treballadores i als treballadors de Mútua i es millorin les actuals condicions en l’atenció sanitaria pública.

Terrassa, 27 de novembre de 2014

Prec i Pregunta al Ple Municipal

LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA DE TERRASSA – PDSP Terrassa, LA FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE VEÏNS I VEÏNES DE TERRASSA – FAVT, PODEM TERRASSA I ALTRES 26 ENTITATS MÉS, volem manifestar al Ple Municipal de l’AJUNTAMENT DE TERRASSA el següent:

El pasat mes de juliol, mitjantçant informacions de premsa vàrem tenir coneixement de l’aprovació per part del Ple Municipal del projecte per ampliar instal·lacions i construir una passarel·la sota el pont de Vallparadís. Tant la FAVT com PODEM Terrassa i la PDSP Terrassa vàrem presentar al·legacions e estem portant a terme una campanya d’oposició al projecte, que ja és de coneixement públic, sota el lema “MANIFEST PER UNA PASSAREL·LA DE TRANSPARÈNCIA A MÚTUA DE TERRASSA” que, ràpidament, compta amb el suport de 30 entitats i de nombrosos ciutadans. El passat dia 20 d’octubre ICV-EUiA anunciava el seu posicionament contrari a ratificar l’aprovació d’el projecte si no es conseguia el concens ciutadà. Dies més tard, l’Ajuntament comunicava, també a través dels mitjans de comunicació, la paralització dels expedients, i obrir un diàleg amb les organitzacions opositores al projecte.

Prec:

Des de les entitats signants del Manifest, exigim l’aturada definitiva del projecte de la passarel·la i l’aturada de la modificació del POUM. No aprovar els altres dictàmens necessaris per a l’execució del projecte fins que hi hagi els concens ciutadà. Que s’iniciï d’immediat el diàleg amb les entitats ciutadanes anunciat per l’Ajuntament i no es dilati més en el temps.

Pregunta:

Com, quant i a quines entitats pensa convocar l’Ajuntament per començar el diàleg sobre el projecte de Mútua de Terrassa i la situació de la sanitat a la nostra ciutat.

Terrassa 27 de novembre de 2014

Related Articles

Deixa un comentari