Constituïda la Comissió Ciutadana de Seguiment i Impuls de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat

No Comment
Signants i membres de l'Ajuntament i entitats de l'Espai per la Defensa dels Drets i la ja Comissió Ciutadana. Foto Rafael Casanova BCF Signants i membres de l’Ajuntament i entitats de l’Espai per la Defensa dels Drets i la ja Comissió Ciutadana. Foto Rafael Casanova BCF

El dijous 15, a la Masia Freixa, es va signar un conveni entre l’Ajuntament i representants de cadascuna de les 15 entitats que integrem l’Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa, entre les que està la FAVT, que dóna carta de legitimitat a la constitució de la Comissió ciutadana de seguiment i impuls de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

Aquest conveni estableix que és l’esmentat i propi Espai qui assumeix el paper de Comissió. D’aquesta manera, l’Ajuntament reconeix l’Espai, que ho és d’entitats socials i es va constituir precisament amb l’objectiu d’impulsar la defensa dels drets humans a la ciutat (i específicament la citada Carta Europea), com a agent i protagonista amb responsabilitat institucional en l’àmbit, sense perdre la seva independència. Aquesta experiència, assenyalava el president de la Federació d’entitats veïnals, en Ramon Clariana, constitueix un «fet pioner» en el conjunt de l’Estat espanyol que «cal saludar».

D’altra banda, amb la constitució de la comissió l’ajuntament dóna compliment al compromís adquirit fa ara 16 anys, quan l’any 2000 signà la Carta Europea, al menys pel que fa a la creació d’alguna instància que vetlli pel compliment de la mateixa en la seva integritat.

L’acte de constitució de la Comissió va ser presidit per la regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís, i comptà amb la presència del president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia, que va presentar la ponència titulada “El dret a la ciutat”.

Related Articles

Deixa un comentari