Contra els pressupostos de misèria dels governs espanyol i català

No Comment
pressupostos de merda desembre 2013 1, autor Jaume Pavía Foto Jaume Pavía

El dimecres 4 de desembre, es concentraven davant el Parlament de Catalunya els mateixos col·lectius que el passat 24 de novembre van sortir al carrer per denunciar el caràcter profundament antisocial dels pressupostos elaborats pel govern de Rajoy seguint fil per randa les recomanacions de Brussel·les, que no para d’exigir noves mesures d’austeritat malgrat l’empobriment generalitzat, les desigualtats i el sofriment social que aquestes polítiques estan causant. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, la Confederació de Veïns de Catalunya, sindicats alternatius i també els majoritaris i nombrosos grups polítics i socials.

Alhora, denunciaven tot un ventall de reformes i disposicions que acompanyen les retallades en la despesa social i n’agreugen els impactes: la reforma de les pensions, la nova llei de règim local… així com les amenaces de restricció de les llibertats civils i del dret de vaga – per no parlar d’una nova volta de cargol en la nefasta reforma laboral, igualment exigida des de la Comissió Europea.

Dissortadament, els pressupostos que està debatent el Parlament de Catalunya, lluny de trencar amb aquesta lògica neoliberal, s’hi inscriuen plenament. Aquests comptes no només certifiquen les retallades realitzades, sinò que obren la via a noves privatitzacions, com la del minso parc d’habitatges socials de què disposem. Tot en nom d’una prioritat que esdevé absoluta: satisfer un deute financer asfixiant, essencialment en mans de les entitats bancàries. Des del moviment veïnal considerem necessari palesar el desgrat de la població, així com les alternatives que sorgeixen de la pròpia societat civil. Juntament amb les nombroses entitats que s’han aplegat al voltant de la campanya per aturar els pressupostos antisocials, la FAVB convida la ciutadania de Barcelona a concentrar-se el proper dimecres, 4 de desembre, a partir de les 18 h, davant del Parlament de Catalunya. Vet aquí el conjunt d’activitats que s’hi desenvoluparan.

Related Articles

Deixa un comentari