Contra les violències patriarcals, 25-N, 18h, performance a la plaça Lluís Companys

No Comment

El proper 25N és el Dia Internacional per a l’eliminació de les violències contra les dones i les criatures. 76 dones assassinades a l’estat espanyol, 12 d’elles a Catalunya, són xifres esgarrifoses. Sobretot tenint en compte que les dones assassinades són només la punta de l’iceberg de la violència masclista, que inclou molts altres graus de maltractament cap a la dona només pel fet de ser dona. Aquest 2020 aquesta situació s’ha vist greument afectada per la pandèmia i el confinament, ja que moltes víctimes han hagut de conviure amb els seus agressors en una situació total d’indefensió i vulnerabilitat.

Aquest dia denunciem la dimensió, l’abast i la prevalença de les violències masclistes en totes les seves formes i àmbits. Per aquest motiu, FEMINISTES TERRASSA convoca a una acció performativa en contra de la violència masclista que pateixen les dones i la impunitat amb què els agressors actuen davant la permissivitat de les lleis i de la societat en general.

L’acció tindrà lloc el dimecres 25 de novembre, a les 18h, a la plaça Lluís Companys. D’aquesta forma, es vol retre homenatge a la darrera dona assassinada a la nostra ciutat triant aquest lloc pròxim al seu domicili.

Aquesta acció performativa anirà acompanyada el mateix 25 de novembre per una campanya de cartells que es penjaran a Centres Cívics, casals de barri i altres equipaments públics de la ciutat amb la voluntat de recordar les dones assassinades víctimes de violència masclista d’aquest any.

FEMINISTES TERRASSA és un grup integrat per grups de dones, partits polítics i sindicats amb segell d’ideologia feminista i d’esquerres. En formen part les entitats Casal de la Dona, Dones de ca n’Anglada, Dones d’Ègara, Amunt Dona, Dones Musulmanes Feministes, Assemblea de dones d’ERC, Jovent Republicà, PSUC-Viu, TeC i l’agrupació Esquerres de Terrassa (que integra Tot per Terrassa, PSC, Podem, IVE, EuiA, CCOO, UGT, Federalistes d’Esquerres i Periodistes Parem Terrassa).

Related Articles

Deixa un comentari