Crida a les AV a organitzar xarxes d’ajuda mútua o posar-se al servei de les que s’activen des dels barris davant de la pandèmia del COVID-19

No Comment

«Instem les AV que es posin en contacte amb la resta d’entitats dels barris, municipis i pobles per tal de col·laborar en un pla social de xoc que la xarxa associativa està posant en marxa», és una de les propostes que fa la Confederació de Federacions d’Associacions Veïnals del Catalunya en un comunicat fet públic el dimecres 18 de març, davant l’agreujament de la pandèmia del covid-19. «Fem una crida a totes les associacions veïnals del país a posar a disposició de les nostres veïnes i veïns, municipis, serveis sanitaris, serveis socials i protecció civil de tots els recursos materials, físics i i humans per tot allò que sigui necessari», afegeix.

Llegiu el comunicat íntegre a continuació:

La CONFAVC fa una crida a les AV a organitzar xarxes d’ajuda mútua o posar-se al servei de les que s’estan activant des dels barris per atendre la població més vulnerable davant de la pandèmia del COVID-19

Donada la situació provocada per la extensió del COVID-19, la declaració de pandèmia global de la Organització Mundial de la Salud (OMS) i la posterior declaració de l’estat d’alerta i les seves repercussions en la mobilitat, l’aïllament, la feina i l’accés als productes de primera necessitat per part del veïnat, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) vol detallar a l’opinió pública les següents actuacions que ha pres per estar al peu del canó des dels barris:

Primer. Hem comunicat als departaments d’Afers socials, Treball i Famílies, al departament de Salut i a la Delegació del Govern a Catalunya la nostra disposició a col·laborar en tot allò que siguem necessaris sense avaluar les polítiques aplicades i aparcant les discrepàncies per estar al servei del país.

Segon: Fem una crida a totes les associacions veïnals del país a posar a disposició de les nostres veïnes i veïns, municipis, serveis sanitaris, serveis socials i protecció civil de tots els recursos materials, físics i i humans per tot allò que sigui necessari. A més, instem les AV que es posin en contacte amb la resta d’entitats dels barris, municipis i pobles per tal de col·laborar en un pla social de xoc que la xarxa associativa està posant en marxa.

Tercer: Demanem formalment a totes les comunitats de veïns i veïnes, agrupacions de propietaris, etc. que vetllin per els col·lectius de persones més vulnerables i es posin en contacte amb les seves respectives associacions veïnals per tal que aquestes puguin activar les xarxes socials d’ajuda mútua que s’estan mobilitzant. Cal dipositar la confiança en la comunitat.

Quart: Manifestem la nostra plena confiança en el sistema públic de salut i de forma especial en les seves treballadores i treballadors que estan fent, com sempre han fet, una feina extraordinària molts cops més enllà del deure inexcusable.

Cinquè: De la mateixa manera volem agrair a totes les treballadores i treballadors als que el decret d’alarma ha qualificat com essencials l’esforç, el risc i la seva voluntat de servei públic i de la mateixa manera demanem a tota la ciutadania un ús responsable i equitatiu dels mateixos.

Sisè: Exigim a la Unió Europea (UE) una política comuna d’ajuts front a les conseqüències econòmiques d’aquesta crisi. No és just que uns estats membres estiguin assumit els préstecs dels petits empresaris (França), altres estiguin cancel·lant els pagaments dels préstecs hipotecaris (Italia) o altres tanquin fronteres de forma unilateral (Alemanya). Cal una política social unitària si volem una Europa social unida. Per tant, exigim al Govern de l’estat l’estudi i l’aplicació de mesures, amb coordinació amb les autoritats europees per fer front a aquesta crisi i a les seves conseqüències posteriors.

Finalment, a nivell intern, hem decidit posposar a la nostra Assemblea General – prevista pel 28 de març- i totes les activitats presencials a la nostra seu. S’ha organitzat el treball des de casa, pel personal. Les reunions entre membres de la Junta Directiva, i els i les treballadores i activistes d’entitats sòcies es faran de manera telemàtica. D’aquesta manera continuarem fent feina, complint les recomanacions actuals i minimitzant els riscos. L’activitat mitjançant la nostra web, correu electrònic i xarxes socials, queden totalment operatives, per tant s’atendran totes les demandes que ens arribin dels barris. A més, s’habilitarà un espai a la web per a divulgar les xarxes d’ajuda mútua que s’estan creant. Aquestes primeres mesures, es mantindran de moment fins el 27 de març de 2020, mentrestant anirem seguin la seva evolució.

Finalment, recordant-nos a totes i tots que estem vivint una situació excepcional com mai havíem viscut, d’unes conseqüències i desenvolupament imprevisibles, des de la CONFAVC volem renovar la nostre confiança als mitjans de comunicació públics i privats, agraint la gran tasca social que fan i la lluita per a contrarestar la profileració de fake news.

#CuiudennosDesdelBarris

Comunicació CONFAVC

Related Articles

Deixa un comentari