CUP: l’entrada no és fet aïllat, és un creixement gran arreu del territori

No Comment

La CUP de Terrassa celebrem els bons resultats obtinguts el passat 24 de maig. Entenem com a fet històric l’entrada d’aquesta organització a l’Ajuntament amb 4803 vots i més del 5% del total. Aquest fet demostra que la feina de formigueta, l’anar pas a pas, consolidant la base, treballant a peu de carrer i la presència constant i seriosa als moviments socials és el camí per capgirar la ciutat i el país.

Acte final de campanya de la Cup, plaça del Progrés. Foto: PV Acte final de campanya de la Cup, plaça del Progrés. Foto: PV

No és un fet aïllat sinó una dinàmica general arreu del territori que demostra que la conjuntura actual del procés cap a la independència política vira cap a l’esquerra. Celebrem l’entrada de 385 regidores de la CUP arreu dels Països Catalans i especialment els bons resultats de les candidatures municipalistes alternatives al Vallés. També celebrem l’obtenció de representants comarcals i representants a la diputació de Barcelona que garantiran posar llum a anys d’opacitat.

En clau local, més enllà de la victòria de l’esquerra socialdemòcrata i l’esquerra rupturista, on ens reivindiquem, celebrem la derrota dels projectes neoliberals (CIU i PP) que demostren que la lògica de socialització de les pèrdues i privatització dels guanys pot arribar a la seva fi. A més, amb aquesta realitat, els projectes de la dreta reaccionària i espanyolista queden en un paper absolutament secundari a la ciutat i entenem que un dels reptes en aquests propers anys serà la creació d’un tallafoc al voltant d’ aquestes propostes que sembren misèria i odi entre la població.

La setmana posterior a les eleccions han sonat diferents pactes per facilitar governs on la CUP pot acabar sent determinant. En aquesta conjuntura volem manifestar que:

• Cap dels escenaris possibles (govern en minoria de PSC o bé de TEC + ERC) són òptims per la CUP. Ambdós projectes hi ha responsables directes o indirectes del model de ciutat actual.

• La CUP no validarà un canvi de sigles, un canvi pel canvi. La suma aritmètica no és, per a nosaltres, un argument polític. Per això, si es vol sumar a la CUP, s’haurà de parlar sobre programa i objectius polítics concrets. Entenem que els 4803 vots ens obliguen a treballar per garantir que aquest procés camini cap a la transformació irreversible de les nostres condicions de vida, cap a la ruptura en clau social, nacional i de gènere.

• Cal que CiU accepti la derrota electoral i que no vinculi el seu recolzament al projecte de TEC i ERC a cap tipus de pacte secret o al repartiment de quotes de poder. Per altra banda, entenem com a negatiu que s’ubiqui en les mateixes coordenades polítiques que les de la dreta que nega el dret a decidir al poble català. Entenem com una demostració més de la covardia de la dreta catalana un acord entre CiU i PSC, renunciant a sumar per facilitar un canvi al govern i tancant files amb el règim municipal per conservar la quota de poder.

• El PSC, amb les aliances fetes durant aquests 36 anys, no ha estat capaç de proposar una alternativa a un model de ciutat caduc i al límit del col·lapse social i polític. En aquest context podria ser positiu que hi hagi un canvi de govern, que airegi aquests 36 anys de lògiques clientelars, però això no pot suposar cap benefici per la dreta, ni un canviar-ho tot perquè res no canvïi.

Davant d’això exposat, la CUP volem insistir en que:

• L’escenari és canviant, hi ha un equip de negociació que s’està reunint amb les diferents forces polítiques (PSC, ERC, TEC de moment) i per respecte a aquestes negociacions i per un respecte escrúpolsament democràtic a la nostra assemblea, ens abstenim de fer-ne valoracions fins que aquest dijous, quan celebrarem una assemblea oberta.

• Fruit d’aquest procés de negociació, a l’assemblea plenària de dissabte vam decidir iniciar un procés participatiu que permetrà decidir sobre els diferents escenaris que es plantegen. En aquest procés convoquem una assemblea oberta informativa el dijous dia 4 a les 19 al C.C. Aurèlia Capmany i una darrera assemblea decisòria a on es finals de la setmana vinent on prendrà la decisió definitiva, seguint la lògica del “manar obeïnt” que ens vertebra i a la que ens hem compromès a respectar.

• Fer és la millor manera de dir: el context actual és l’idoni per aplicar el nostres principis ètics i programàtics basats en la participació i la transparència.

• El suport de la CUP a un Govern Municipal sempre haurà de ser sobre la base a acords programàtics, mai amb xecs en blanc, que farem arribar a les diferents forces properament.

• Estem immerses en un procés constituent arreu del país que passa, ni comença ni acaba, pel 27-S. Terrassa no pot quedar-se enrere. Volem que el Govern sortint el 13 de juny sigui favorable a aquest escenari de ruptura i de construcció d’un nou país a través de l’exercici de la sobirania popular.

2 de juny de 2015
Terrassa, Països Catalans

Related Articles

Deixa un comentari