Decepció en la reunió d’avui per abordar els problemes de la sanitat pública: “Ha estat un desastre per part del CatSalut” 

No Comment

Els representants dels treballadors públics valoren com a positiu que l’alcalde s’hagi posicionat a favor de les demandes plantejades per pal·liar la manca de recursos de la sanitat pública.


concentració sanitat 19 nov_2 Concentració d’aquest matí al Raval, on han participat més de cent persones per donar suport a les reivindicacions dels centres sanitaris de la ciutat. Fotos MG

Aquest matí s’ha celebrat una reunió on suposadament s’abordava i es posaven sobre la taula totes les problemàtiques que denuncien els treballadors de la sanitat pública dels centres que operen a la ciutat. Sembla que  no ha estat així, i les queixes plantejades tindran una resposta més endavant. A la trobada, ha assistit l’alcalde Jordi Ballart, la regidora de Salut Mònica Polo, la gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Anna Aran, i representants dels comitès dels centres hospitalaris i l’entitat Marea Blanca.

Un cop finalitzada, els assistents a la reunió, han titllat com a “desastre per part del CatSalut, no portaven res concret, no s’havien mirat el nostre manifest que els hem enviat amb les demandes”. Per això, ens han dit que “muntarien una altra reunió”, aquest cop sí, “per parlar de qüestions concretes”, han manifestat, però de la qual no s’ha concretat una data. 

El que sí que han considerat positiu és que “l’Ajuntament s’ha posicionat en favor nostre, diuen que ho veuen igual que nosaltres, que anirem conjuntament”, i han destacat que és “molt important que l’Alcalde ens doni suport”. En tot cas, continuen alertant dels plans privatitzadors per a la sanitat: “quan truques a Mútua ja et diuen, vols la part pública o la privada?”, en paraules de la Núria Martí, portaveu de la Marea Blanca-PDSPT.

concentració sanitat 19 nov Diversos col·lectius de la ciutat han participat en la concentració d’avui davant l’Ajuntament, mentre es realitzada la reunió sobre la greu situació de la sanitat pública.

“Alba Vergés, dóna la cara”

Desenes de persones s’havien congregat des de les 9.3o del matí davant l’Ajuntament, per donar suport a les reivindicacions del col·lectiu treballador dels centres sanitaris, i per queixar-se de l’absència de la Consellera de Salut. “Alba Vergés, dóna la cara”, ha estat el crit més escoltat al llarg de la concentració, en la qual han participat diverses entitats de la ciutat, com ara la Marea Blanca-Plataforma en Defesa de la Sanitat Pública (PDSPT), el Moviment Per unes Pensions Dignes, Iai@flautes, el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, el Casal de la Dona, així com els comitès d’empresa de Mútua, Hospital de Terrassa i Hospital de Sant Llàtzer.

pancarta retallar en salut mata Queixes per l’absència de la Consellera de Salut, Alba Vergés, en la reunió d’avui amb representats municipals i el sector sanitari.

Aquesta reunió es va exigir en la roda de premsa que els comitès d’empresa dels centres sanitaris van realitzar el passat 27 d’octubre, on es denunciava la greu situació i on es reclamaren més recursos i millores laborals immediates per al col·lectiu treballador, de cara a oferir un servei digne a la ciutadania. Una lluita que continuarà, amb una situació que, tot i que agreujada per la pandèmia covid-19, es remunta a anys enrere, en l’inici de les retallades salvatges en el sector sanitari des de fa més d’una dècada.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari