Llum i Llibertat: per la independència i la llibertat, llum a les 131 agulles de Montserrat. 30/09

No Comment

La matinada del proper dilluns 30 de setembre fins a la sortida del sol de l’1 d’octubre, es realitzarà el projecte de Llum i Llibertat, que no es va poder celebrar durant la diada nacional de Catalunya per raons de seguretat dels seus participants a causa de la mala previsió meteorològica. Per tant, el Centre Excursionista de Terrassa segueix compromès de forma activa en el projecte. Ja que, com la resta del moviment excursionista del nostre país ha col·laborat amb els moviments de lluita per a la recuperació de la sobirania de Catalunya.

Llum i Llibertat és un projecte impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana de Manresa, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d’Òmnium Cultural. Cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, tantes com presidents de la Generalitat de Catalunya hi ha hagut al llarg de la Història d’aquest país, seran il·luminades per reclamar la llibertat d’aquest, i posar de manifest la “necessitat de trobar la unitat estratègica cap a un horitzó d’independència i llibertat, que vagi més enllà dels interessos dels diferents partits polítics”.

Així, la organització va escollir aquesta data després de consultar per la disponibilitat de totes les cordades, per la gran significació que té, a més a més, de la necessitat d’internacionalitzar les imatges de la repressió que van donar la volta al món durant la celebració del referèndum per a la independència de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017, que contrastaran amb la força de les imatges que derivaran d’aquest acte singular en un indret mundialment conegut.

El Centre Excursionista de Terrassa s’ha fet responsable de l’escalada a la Gorra Marinera, situada a la regió de Gorros, entre les ermites de Sant Joan i Santa Magdalena. En aquesta ocasió hi haurà una bona representació de la junta directiva de l’entitat, ja que tant el president, Xavi Busom, com dues de les vocals, Maria José Cano i Gemma Franco escalaran l’agulla, acompanyades per un nombre de sòcies que encara està per determinar. A més a més, altres sòcies del centre formen part de les cordades que escalaran altres agulles, així com també, d’altres participaran com a fotògrafs per fer-ne difusió. Per raons de seguretat, i de conservació dels valors naturals de l’espai, la participació no és oberta a tothom, sinó que està controlada per l’organització, ja que es procura que hi hagi només les persones imprescindibles.

Es pot seguir l’acte des dels diferents miradors repartits pel voltant de la muntanya. Podeu consultar la ubicació d’aquests miradors al web del projecte Llum i llibertat http://www.llumillibertat.cat/.

Des del Centre Excursionista de Terrassa s’anima tota la ciutadania terrassenca a participar d’aquest projecte fent difusió de les imatges i els vídeos que l’organització farà córrer per la xarxa l’endemà d’aquest esdeveniment. Entre totes les persones, des de la cordada que s’enfilarà a l’agulla més difícil, fins a qui reenvïi les fotografies que rebi es podrà fer que el projecte Llum i llibertat sigui un èxit.

Related Articles

Deixa un comentari