Dijous es llegirà i debatrà al ple municipal la Moció sobre Habitatge del Parlament Ciutadà

No Comment

El Consell d’Entitats espera que els grups municipals aprovin aquesta moció donada la “greu situació que vivim a Terrassa amb el tema dels desnonaments”, sorgida arran del Parlament Ciutadà celebrat el passat abril.


Durant el ple municipal d’aquest dijous 25 d’octubre, tindrà lloc la lectura de la “Moció sobre Dret a l’Habitatge i Subministraments Bàsics” que es va aprovar en el II Parlament Ciutadà, el qual es va celebrar el passat mes d’abril. Amb motiu d’aquesta intervenció al plenari, paralel·lament, el Consell d’Entitats convoca la ciutadania a les 18:30h, al mateix Raval de Montserrat, a seguir la lectura pública de la moció presentada. Aquesta moció es pot llegir íntegrament aquí.

Aquesta Moció exigeix que el consistori modifiqui el Reglament d’adjudicació d’habitatges d’emergència social
seguint les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya. També demana que es publiquin a la web de l’Ajuntament els pisos buits que n’hi ha a la ciutat, així com les sancions aplicades a tenidors per desnonaments, i altres dades relacionades amb els desnonaments. Una altra demanda és que es desenvolupi un Pla Local d’Habitatge per a la ciutat.

Des del Consell d’Entitats informen que, en relació a aquesta Moció, es va mantenir una reunió amb els grups municipals representats en el consistori, per demanar-los un pronunciament de les propostes que es fan en aquesta moció. “La reunió va ser positiva, i esperem que en aquest mateix ple es pugui debatre i aprovar aquesta moció”, afirmen des del Consell d’Entitats, tal com ja es va fer en l’anterior ple amb la Moció de Democràcia.

L’entitat reitera que amb la lectura al Ple de l’ajuntament de les declaracions i mocions aprovades pel Parlament Ciutadà, es pretén complir el mandat d’elevar aquelles al Ple i a la ciutadania i que tinguin ressò ciutadà, però sobre tot el que pretenem és continuar un treball col·lectiu, comú, transversal i solidari.

La intenció és “trobar alternatives i pal·liar, en aquest cas concret, la greu situació que vivim a Terrassa amb el tema dels desnonaments i la seva repercussió, que es tradueix en un atac als drets fonamentals de les persones i a la seva dignitat com a ésser humà”, manifesta el Consell d’Entitats en la seva convocatòria. Per poder assolir aquest objectiu, demanen “la implicació de totes les entitats, col·lectius, plataformes i persones conscienciades que hi vulguin participar i treballar de forma unitària”.

Des del Consell d’Entitats s’avisa que qualsevol persona interessada es pot adreçar a les adreces electròniques indicades per rebre informació sobre el dia, hora i lloc de les pròximes reunions: conselltrs@gmail.com i parlament.terrassa@gmail.com

 

Related Articles

Deixa un comentari