Dimarts 29 setembre es presenta als Amics ‘Caminantes. Hacia una sociedad ético-ecológica’, de Raúl García-Durán

No Comment

El pròxim dimarts 29 de setembre a les 19h, als Amics de les Arts i Joventuts Musicals, es presentarà el llibre Caminantes. Hacia una sociedad ético-ecológica, de Raúl García-Durán. A l’acte i ésntervindrà el seu nebot, Xavier García-Durán Bayona, i comptarà també amb la presència de l’autor.

L’entrada lliure fins arribar al límit de capacitat de la sala, condicionada per l’actual situació sanitària, que és d’unes 21 places aproximadament. 

Raúl García-Durán és professor titular del Departament d’Economia Aplicada, jubilat, i professor convidat a les universitats UNAM de Nicaragua, Guadalajara (Mèxic) i Cuba. A la vegada, continua actiu i en lluita per aconseguir un món millor implicat en diferents col·lectius i associacions.

García-Durán ha escrit, entre altres llibres, El concepto de clase social, Avance. 1975 (esgotat); 10 temas para comprender la economía, Roure.1991 (esgotat); Saber, sociedad tecnológica y clases, Hacer. 2000, Mercancías, androides o personas, Tecnos. 2002; De Lenin a Putin, Avant. 20017, Caminantes. Hacia una sociedad ético-ecológica. RBA. 2020; en elaboració, Economía, no gracias. Renta básica universal, sí, gracias.

Prefaci del llibre

Des del Neolític fins als nostres dies, les comunitats humanes han transitat per molt diferents camins per assolir les seves formes d’organització social. De molts d’aquests models de convivència poden extreure valuosos ensenyaments per examinar-les i emprendre una cada vegada més la necessària transformació econòmica i social que trenqui el marc del capitalisme actual, i s’ajusti a l’ètica i al respecte pels recursos del planeta.

Aquest és un llibre que s’aparta de les línies mestres de la història i l’economia més clàssiques per realitzar una crítica gens complaent d’un present que està lluny de ser ideal, per culpa de la creixent desigualtat tant entre ciutadans com entre països. A través d’un detallat anàlisi del passat, Raúl García-Durán ofereix unes sòlides propostes per avançar cap a un futur que encara està per escriure.

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre