Dinar-tertúlia a La Trobada: “La gestió de l’estrès és essencial per combatre el càncer”

No Comment

natalia eres la trobada_2

Una cinquantena de persones entaulades amb el menú del temps de La Trobada han omplert el restaurant per dinar i conversar amb la Doctora Natàlia Eres, especialista en oncologia integrativa. La tertúlia “Què podem fer per prevenir el càncer?” ha començat amb la intervenció de Eres, una breu ponència de vint minuts per donar pas a conversar amb els assistents.

 

La Doctora ha començat afirmant que “avui en dia està molt de moda la cultura de la salut. S’ha portat a l’extrem l’estil de vida, ens trobem a gent que ens diu “jo medito, menjo bé i tinc càncer, la gent se sent culpable perquè té tots els requisits per una vida saludable i emmalalteixen. No és tan fàcil, està molt bé que fem ioga dues vegades a la setmana, però si no som capaços que el nostre cervell gravi aquesta informació serveix de ben poc, hem d’entendre que per combatre l’estrès ha de tenir un impacte durant tot el dia”. Eres especifica que no n’hi ha prou amb un estil de vida saludable, és més complicat.”Estem acostumats a fer moltes coses perquè rebem la informació que ens anirà bé pel nostre cos, però ens hem d’aturar per mirar com reacciona”. La doctora afirma que “Tenim tendència a crear hàbits saludables quan no ens trobem bé, i quan no ens trobem bé ja és una mica tard, el moment ideal és fer-los quan encara ens trobem bé, perquè és quan el cos té més flexibilitat per absorbir el canvi”.

Un dels efectes negatius que s’han demostrat que ataquen directament a la probabilitat de patir càncer és l’estrès, en aquest sentit, Eres diu que “La gestió de l’estrès i aprendre a notar que té l’efecte perquè entri en el mode de reparació és essencial pel nostre cos, no només per evitar tenir càncer, sinó perquè si el tenim o l’hem tingut, evitar que es reprodueixi”.

La doctora Eres no ha volgut deixar passar l’ocasió per deixar anar alguna perla com a consell “prendre medicaments per qualsevol cosa és una bona manera de carregar-se la salut”.

natalia eres la trobadaEres ha acabat la seva intervenció amb el que ha dit era el missatge més important: “En l’època que vivim, on tot va tan de pressa, el més important és reprendre el contacte amb nosaltres mateixos i sentit l’espai que necessitem per menjar, per descansar, per caminar… l’epigenètica, l’estil de vida s’integra dins el cos amb el contacte, sense això, tot és literatura”.

Tot seguit, Eres ha donat el torn de paraula als assistents que han intervingut amb múltiples preguntes creant, així, una tertúlia on el públic ha deixat anar els seus dubtes i inquietuds i la doctora els ha resolt amb màxima nota. Eres, ha volgut acabar deixant clar que: “tota prevenció que puguem fer està molt bé, però la millor prevenció cap al càncer és que siguem feliços”.

Després d’aquesta primera xerrada de l’any, La Trobada confirma que hi haurà més dinars-tertúlies, la pròxima sobre la situació dels refugiats.

Aquest és el vídeo de l’acte:

Text i fotografies de Marc Riera Margarit

Related Articles

Deixa un comentari