Dinar tertúlia a La Trobada sobre malalties mentals i la necessitat de ser detectades

No Comment

Demà dimarts 30 de maig tindrà lloc al restaurant del temps La Trobada (carrer del Teatre 4), un dinar tertúlia sobre malalties mentals i la presentació del “Projecte novè”. Liderat per Xavier Alonso i Jacint Peris, aquest projecte consisteix en identificar les famílies que tenen a casa una persona amb alguna alteració mental que no vol ser tractada. Aquestes persones es creuen que ningú els pot ajudar i que no tenen cap problema. El dinar començarà a les 13,30 hores, i tindrà el preu habitual de 8,90 €. Es recomana fer reserva prèvia.

El projecte, que forma part de l’Associació pel Suport a Persones amb Discapacitat Mental (ASPEDIM), treballa al costat de les famílies, ja que una sobreprotecció d’aquestes fa que s’aïlli encara més al pacient: “Moltes vegades la primera fase és aconseguir que la família vegi que la
situació està enquistada i no canviarà per si sola si no hi ha un tractament. Això, de vegades costa molt esforç”, avisa Alonso.

botomalarrassa

Els psiquiatres diuen que el pitjor pacient és aquell que no ve a la consulta. Sobretot, per no voler-se curar i pel mal a les seves famílies que inconscientment pot fer. I per què no volen anar a la consulta?, aquesta pregunta pot tenir moltes respostes, però n’hi ha una de generalitzada i preocupant, que és la que ens toca a tots: l’estigmatització social.

Des de La Trobada es considera cabdal el problema de la Salut Mental a la ciutat. Per això, volen donar a conèixer aquest projecte, a la vegada que convidar als ciutadans a participar del debat i la tertúlia que es generarà.

 

Related Articles

Deixa un comentari