Diputació i 6 municipis de Barcelona aproven paralitzar la instal·lació de comptadors telegestionables

No Comment

La CONFAVC i la Plataforma Stop Comptadors aplaudeixen que ja sis municipis i la Diputació de Bcn hagin aprovat mocions per a paralitzar la instal·lació dels  comptadors telegestionables.

L’entitat veïnal ha presentat al Parlament una Proposta de Resolució que encara està pendent de ser debatuda a la Comissió corresponent.

Taula de recollida de signatures de la campanya a Santa Perpètua. Foto Confavc Taula de recollida de signatures de la campanya a Santa Perpètua. Foto Confavc

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la Plataforma Stop Comptadors aplaudeixen que siguin ja sis els municipis on s’hagin aprovat mocions contra els comptadors telegestionables que insten al Govern de la Generalitat i de l’Estat a una paralització preventiva de la instal·lació d’aquests nous aparells lectors del consum de llum, aigua i gas, davant de la manca de resposta del Govern central en relació a la protecció de dades, i també la manca d’aplicació del principi de precaució davant dels possibles efectes sobre la salut de les persones que puguin causar per les radiofreqüències.

Concretament als municipis de Santa Perpètua de Mogoda (23 juny), Barcelona (22 de juliol) i El Masnou (22 setembre), se li ha sumat l’administració local de Santa Coloma de Gramenet (26 setembre); Vallirana (29 setembre), i Hostalric (17 d’octubre), sumant-se també a la llum verda que la Diputació de Barcelona va donar a la moció el passat 22 juliol 2016.

Cal destacar que l’entitat veïnal ha presentat al Parlament de Catalunya una proposta de resolució contra els comptadors telegestionables. Per tant, des del moviment veïnal i la Plataforma es demana que tots els grups parlamentaris que, de manera coherent amb el que voten en les diverses mocions municipals, votin la proposta de resolució de manera favorable quan es debati en la Comissió corresponent.

Des de les entitats promotores d’aquesta campanya valoren molt positivament l’aprovació d’aquestes set mocions ja que permeten col·lectivament fer pressió des dels ajuntaments i dels moviments socials per tal de forçar que s’avanci cap a la paralització definitiva de la instal·lació massiva d’aquests comptadors, seguint l’exemple d’altres països europeus.

Ara bé, caldria un canvi de legislació ja que les competències són de la Generalitat de Catalunya o del Govern central, i ni la Diputació de Barcelona, ni una administració local té capacitat reglamentària en aquest àmbit.

La CONFAVC també ha demanat als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que aprovin aquesta proposta de resolució de paralització preventiva que serà debatuda properament al plenari de la Comissió parlamentaria competent. Així mateix, l’organització veïnal insta als ajuntaments de Catalunya, a les Diputacions de Tarragona, Lleida i Girona, a l´Àrea Metropolitana de Barcelona i als Consells Comarcals, que se sumin a la campanya aprovant mocions similars a les que han donat llum verda als esmentats municipis.

Confavc

Related Articles

Deixa un comentari