Dissabte 27 d’abril arriba la V Fira de l’Oliva de Ca n’Anglada amb caràcter social i popular 

No Comment

Des de l’organització s’afirma que aquesta cinquena edició destaca per la participació i la implicació de les entitats socials i la participació del petit comerç del barri.


L’Associació de Comerç Ca n’Anglada – El Tomb, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, organitzen la 5a edició de la Fira de l’Oliva, que tindrà lloc dissabte 27 d’abril de les 10h a les 20h al barri de Ca n’Anglada.

Malgrat la seva curta trajectòria, la Fira de l’Oliva és de les més esperades per la seva particularitat i per l’atractiu d’un dels ingredients essencials de la dieta i la cultura mediterrània: l’oli d’oliva.

Durant la presentació realitzada el passat dimecres, el 1r Tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Innovació i projecció de la ciutat, Amadeu Aguado, es va referir al creixement d’aquesta fira, que «va començar sent molt petita». Susana Medina, secretària de l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada -El Tomb- mencionà la trascendència que té la Fira pel comerç del barri. Per la seva banda, David Traver, dinamitzador de l’entitat, va desgranar alguns dels actes que s’hi podran veure dissabte, tot explicant la transversalitat de la Fira amb les diverses entitats del barri i de la ciutat.

Una Fira gastronòmica i pedagògica

La Fira de l’Oliva discorrerà novament pels carrers Santo Tomàs i Sant Cosme amb acabament a la Plaça de Ca n’Anglada. L’esdeveniment comptarà amb diverses parades de productes relacionats amb l’oli, les olives i derivats, entitats culturals de procedència vinculada amb la producció d’oli, productes artesans i petits elaboradors, productors de proximitat, venedors i elaboradors de producte ecològic, comerç local, entitats culturals i socials, i un ampli programa d’activitats: tasts d’olis, xerrades, tallers i activitats infantils, concursos i concerts.

La Carpa de l’Oli serà un dels punts més atractius de la Fira. Després d’una xerrada sobre l’amaseració d’olives es farà un tast d’olis d’oliva. I a la tarda, pels més petits, hi haurà un taller gastronòmic sobre l’elaboració de coca d’oli amb olives, ceba i tomàquet i el pa d’olives.

Com és tradició, pels volts de la 1 del migdia es farà la Plantada de l’Olivera a la Plaça de Ca n’Anglada a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Sr. Alfredo Vega acompanyat de música en viu. Al migdia se servirà una degustació d’un producte exclusiu per l’ocasió: pa d’olives amb butifarra de farigola.

El regidor Amadeu Aguado, en el centre, amb Susanna Medina, secretària de l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada, i David Traver, dinamitzador de l’Associació de Comerç Ca n’Anglada – El Tomb, en la presentació de la V Fira de l’Oliva, a l’ermita de Sant Cristòfol.

El Comerç del barri i les entitats

La Fira de l’Oliva té un component de promoció social i econòmica molt important pel territori. Es tracta d’una jornada en què els comerços, restauradors i tots els sectors tenen l’oportunitat de fer més visible la seva feina al conjunt de la ciutadania.

La vinculació de les entitats al territori també es tradueix en una alta participació dins la Fira. Per exemple, L’Horta Comunitària de Ca n’Anglada, un projecte que depèn de Serveis Socials, hi serà present tant en un estand informatiu com en el taller d’elaboració de sabó artesanal a partir d’olis reciclats de cuina (dimecres 24 a les 18h).

La Biblioteca del Districte 2 ofereix una exposició permanent de llibres relacionats amb l’oli, les olives i les oliveres, un taller sobre l’essència de l’olivera (dimecres a les 10:30h), dos contes relacionats amb el món de l’oliva (dimecres i divendres a les 18h) i l’exposició dels treballs dels alumnes de les escoles: Agustí Bartra, Antoni Ubach i Ramon Pont sobre el món de l’oliva en forma d’escrits i de contes, que restaran exposats a la BD2 fins el dissabte 4 de maig.

Alguns dels comerços associats a El Tomb formaran part de la Fira amb parades de venda dels seus productes. També hi haurà cabuda al comerç de la ciutat i a entitats socials com l’Associació de Veïns de Ca n’Anglada, l’esplai de Ca n’Anglada, entitats de la Coordinadora Andalusa de Terrassa, Prodis o Manantial de Vida, entre d’altres.

La Ruta de la Tapa

D’altra banda, l’habitual ruta de tapes discorrerà per diversos establiments de restauració del barri (de dijous 25 d’abril a diumenge 5 de maig) i tindrà tres premis, consistents en un sopar per a dues persones el primer, el segons una placa de reconeixement a la millor tapa per votació popular, i el premi professional a la millor tapa valorada pel xef Xavi Gómez, president del Gremi d’Hostaleria i Comarca.

A la Fira s’hi podran veure concerts de 3 formacions de diversos estils, hi haurà oferta infantil en forma de jocs tradicionals i tallers de gastronomia. Una de les curiositats de la Fira de l’oliva és el Concurs de Llançament de Pinyol d’oliva que organitza l’Esplai de Ca n’Anglada.

Tota la informació a: https://www.terrassa.cat/fira-oliva

Related Articles

Deixa un comentari