Diumenge es commemora el referèndum 1-O a Terrassa: ‘Vam Votar Vam Guanyar’

No Comment


El pròxim diumenge es commemora un any des de la història votació del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Per això, la Plataforma 1 d’Octubre, conformada per diverses entitats i partits polítics (entre elles Òmnium, ANC, CDR, ERC, CUP, PDeCAT i Demòcrates), criden a participar en l’acte ‘Vam Votar Vam Guanyar”. L’acció programada  crida a concentrar-se en els col·legis electorals de votació, i seguidament fer una marxa a peu fins a la plaça Nova. Aquí hi haurà la lectura del manifest, concerts i diverses actuacions, juntament amb un sopar al vespre.

Vam Votar Vam Guanyar

Ara fa un any vam viure un dels moments més importants de la història recent del nostre país; un gran acte de dignitat i d’exercici de democràcia. 
 
L’1 d’octubre de 2017 van votar 60.294 terrassencs i terrassenques en condicions molt adverses. Volem reconèixer l’esforç i la voluntat de tothom qui hi va participar. Perquè són totes elles, les del SÍ, les del NO, les del vot en blanc o nul, les que atorguen autèntica legitimitat al referèndum, davant la repressió d’un estat que va utilitzar tota la seva força per intentar aturar-lo. El primer d’octubre va ser el dia que van guanyar la democràcia i la llibertat, el dia que vam demostrar que malgrat tots els malgrats creiem en la força de la gent, en les causes justes i en la no violència. 
 
Per tal de commemorar i reivindicar aquell dia, s’ha constituït la Plataforma 1 d’octubre de Terrassa, de la que formen part entitats i partits. La Plataforma, de manera conjunta amb la ciutadania de Terrassa, organitza una jornada de reivindicació que se celebrarà el diumenge 30 de setembre i que pretén rememorar l’esperit d’aquells dies, l’ambient festiu i la defensa que es va fer dels col·legis electorals.
 
Els actes oficials s’iniciaran a les 17h amb una concentració als col·legis electorals que van obrir l’1 d’octubre on s’anima a la gent a portar alguna cosa per berenar i compartir-lo amb aquells i aquelles que fa un any els van omplir i defensar. Posteriorment s’iniciarà una marxa a peu des dels col·legis fins la Plaça Nova pels carrers de la ciutat. Un cop a la plaça, aproximadament a les 19h, es realitzarà la lectura conjunta d’un manifest i es gaudirà de música i diferents actuacions. Finalment, cap a les 21h, es convida a la ciutadania a portar el seu sopar, plats i coberts i compartir la vetllada conjuntament. Durant el dia alguns col·legis han organitzat activitats específiques que completaran les descrites anteriorment. 
 
L’1 d’octubre va ser un èxit gràcies a totes les persones que hi van participar activament  i creiem que són elles les que han de ser protagonistes de la reivindicació un any després. Recuperem l’esperit de l’1 d’octubre, recuperem el que el va fer possible: la voluntat, el compromís, la fermesa, la no-violència i l’autoorganització popular. L’1 d’octubre de 2017, a Terrassa, vam votar i vam guanyar. 
 
CONVOCATÒRIA – Jornada “1/10/2017. A Terrassa, vam votar.”
Diumenge 30 de Setembre
17:00 h  Portes Col·legis electorals 1-O.
18.00 h Marxa cap a la plaça Nova des dels col·legis.
19.00 h Lectura Manifest, concerts i actuacions cultura popular.
21.00 h Sopar de taifa.

Related Articles

Deixa un comentari