Diumenge se celebra la 5a cursa Vallès Drac Race de trailrunning al Parc de Sant Llorenç del Munt

No Comment

Aquest diumenge 17 de febrer es torna a celebrar la cursa de muntanya Vallès Drac Race. El Centre Excursionista de Terrassa, entitat organitzadora de la prova, que arriba a la cinquena edició, fa una valoració molt positiva de la resposta dels corredors de muntanya en aquesta “festa del Trailrunning“.

El Parc de les Nacions Unides acollirà diumenge tres curses de muntanya, pensades per descobrir els senders del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El Centre Excursionista informa que la cursa s’ha convertit amb un esdeveniment obert a la ciutat amb activitats per a petits i grans, actuacions culturals d’entitats locals i la participació d’associacions veïnals.

Als participants de Vallès Drac Trail els espera un recorregut de prop de 48 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu per donar una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura.

La cursa Half Drac Trail, amb una distància de 24 km i 1.100 metres de desnivell, enllaçarà de nou Mura i Terrassa. El Centre Excursionista ha previst un servei d’autobusos entre Terrassa i Mura per desplaçar els corredors al punt de sortida de forma sostenible i evitar aglomeracions de cotxes particulars al Parc Natural.

Esquena de Drac, d’11 km i 350 metres de desnivell positiu, es planteja com una cursa d’iniciació amb un recorregut dissenyat bàsicament per senders de Terrassa. El recorregut de l’Esquena de Drac ascendeix al Turó de Sant Joan, punt culminant del conjunt de cims propers que recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç.

També es disputaran les Vallès Drac Kids, un conjunt de mini curses de muntanya adreçades als més petits i amb distàncies entre 1,5 i 3 km., per tal de fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure entre els nens i nenes. Cal destacar que paral·lelament s’oferirà un servei gratuït de canguratge i activitats infantils per als pares que vulguin córrer la cursa Esquena de Drac.

Més de 1.000 participants

La prova compta amb un miler d’inscrits provinents de tot el territori nacional i s’espera superar aquesta xifra en els propers dies. Aquest fet denota una bona salut i popularitat de la prova convertint-se en un esdeveniment de referència al Vallès.

Les inscripcions continuen obertes fins a exhaurir places o fins a la data límit del 16 de febrer i es poden
formalitzar a través de www.vallesdracrace.cat.

El Centre Excursionista de Terrassa fa una valoració molt positiva de la resposta per part d’un centenar de voluntaris integrats per membres del CET però també per persones que no hi pertanyen, que realitzaran les tasques necessàries de marcatge i desmarcatge, controls de pas, avituallaments, etc.

L’objectiu dels col·laboradors institucionals és consolidar Vallès Drac Race com un element clau per a la promoció de la pràctica esportiva a l’entorn del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i a la comarca. El turisme esportiu i en concret les curses de muntanya són una disciplina que troba en el Parc de Sant Llorenç un terreny tècnic i unes condicions excel·lents per a l’entrenament, amb canvis de desnivell constants.

Les institucions han treballat coordinadament amb l’organitzador de la prova per a la promoció de la zona i dels seus municipis. El Vallès i sobretot els municipis del Parc Natural tenen potencial per esdevenir un punt d’atracció significatiu de visitants i turistes que es vol fer créixer de manera sostenible a través d’aquest esdeveniment especialitzat.

Related Articles

Deixa un comentari