Divendres es projecta el documental ‘Las Cloacas de Interior’ al Centre Cultural

No Comment

El divendres 14 de juliol a les 19.30 h, al Centre Cultural de Terrassa, Ómnium Cultural – Terrassa projecta el documental “Las Cloacas de Interior” dins la seva campanya Crida per la Democràcia. El documental és el resultat de nou mesos de feina d’investigació i anàlisi, que acaben destapant per primera vegada un entorn d’il·legalitats i de corrupció en el sí del Ministeri de l’Interior. Jaume Roures és el director d’aquesta producció de Mediapro.

El treball, dirigit per Jaume Roures, amb guió de Jaume Grau i realització d’Andrea Ferrando, té un gran valor documental gràcies al testimoni de quatre policies que parlen, per primer cop, davant d’una càmera: Marcelino Martín Blas, excap d’Assumptes Interns de la Policia; Jaime Barrado, comissari de policia; José Oreja, sergent de la Guàrdia Civil, i un alt funcionari del Ministeri de l’Interior que ha preferit conservar l’anonimat.

“Las cloacas de Interior” dibuixa una estructura de funcionament de tres potes, segons un funcionari del Ministeri de l’Interior anònim: la denominada “oficina sinistra”, encarregada d’elaborar informes contra adversaris polítics i policies que acabaven en diversos mitjans de comunicació; el comissari Villarejo, i la Brigada Política, que, formada per “càrrecs policials de confiança del Ministeri”, realitzava activitats “que es podrien anomenar alegals”.

las cloacas de interior

Related Articles

Deixa un comentari