[Dolores Lledó] Federació d’Associacions Veïnals 2019, consolidació i nous projectes

No Comment

Hem deixat enrere el 2018, un any de canvis en la manera de veure i viure la nostra Federació d’Associacions Veïnals a Terrassa. Des d’aquí no puc deixar d’agraïr la feina feta al llarg de tants anys i des del dia en què es va fundar, fruit de les necessitats d’algunes associacions veïnals de créixer i fer-se més fortes i més representatives davant les administracions locals. Venim del passat i mai hem d’oblidar-ho perquè la memòria és un bé preuat que sempre hem de tenir present.

El 2018 hem viscut moments històrics, canvis estructurals i personals que han afectat tant a la presidència de l’entitat (per primera vegada una dona ocupa aquest lloc) com l’estructura i el funcionament dels òrgans de gestió (creació del Consell Gestor i adequació del nombre de membres de la junta, actualització d’estatuts i règim d’ordre intern).

També ha estat l’any de la consolidació de la presència de la Federació a les xarxes socials com a mitjà de transparència i apropament a la ciutadania, amb una potent i millorada pàgina web. A més a més, dins del projecte d’informació, hem publicat mensualment articles al diari Malarrassa, amb notícies relacionades amb la nostra participació en els diferents moviments socials, taules municipals i altres plataformes ciutadanes.

I també ens hem obert a altres sectors socials o entitats que intervenen en objectius d’interès general, sempre que comparteixin valors i idees que concordin amb els de la Federació (per exemple, el Casal de la Dona i el col·lectiu LGTB Terrassa).

Hem participat també en l’enfortiment de la Federació en l’Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa, treballant en les mocions presentades pel II Parlament Ciutadà. Com a conseqüència natural d’aquesta defensa de drets, els membres de la Junta vam estar d’acord en la necessitat de signar un conveni amb l’actual Síndica de Greuges, per tal de facilitar l’atenció a la ciutadania i per fer-li arribar un millor coneixement de la problemàtica social, amb un apropament als barris i les seves problemàtiques.

Aquestes són algunes de les noves línies portades a terme fins ara. El 2019 continuarem recolzant la gran feina que desenvolupen amb regularitat els nostres representants en taules com la de les rieres, a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública o la taula de residus, entre moltes altres també importants; continuarem donant suport a totes les propostes sobre accessibilitat que plantegi Prou Barreres, amb qui tenim signat un conveni de col·laboració i desenvoluparem el nou conveni amb la Sindicatura de Greuges, dotant-la dels mecanismes necessaris per potenciar i fer efectius els objectius que ens hem marcat.; actualitzarem la nostra imatge corporativa, adaptant-la a la realitat d’avui dia, com ja s’ha fet legalment amb el canvi de denominació de “Federació d’Associacions de Veïns” a “Federació d’Associacions Veïnals”.

Aquest és un petit tast del a feina feta i per fer, perquè una ciutat com Terrassa necessita un moviment veïnal fort i reivindicatiu, per arribar allà a on no arriba l’Administració. Per acabar, vull agrair la feina de tota la junta, dedicant el seu temps i esforç de forma altruista en pro dels nostres barris, així com de totes les associacions veïnals federades que ens han fet confiança.

Com a presidenta de la FAVT, us desitjo a totes i tots feliç any nou, salut i lluita veïnal.

Dolores Lledó, Presidenta de la FAVT

Related Articles

Deixa un comentari