[Dolores Lledó] La ciutat que volem i (a dia d’avui) no tenim

No Comment

Dolores Lledó, Presidenta FAVT

Seria bo fer una mirada de futur a la nostra ciutat, una mirada desproveïda d’interessos polítics i econòmics, des de la visió de la ciutadania i les necessitats que tenim, recordant que si la gent viu moderadament satisfeta, també es beneficiaran els altres actors involucrats.

Des d’aquesta visió crítica que ha d’acompanyar-nos sempre per millorar en tots els àmbits de la nostra vida, faig aquesta reflexió sobre la ciutat que volem pel futur i que a dia d’avui no tenim, des de l’apunt de les línies més importants a analitzar i que creiem es necessari millorar:

Nova mirada als espais públics, regeneració i reurbanització d’espais i infraestructures, així com de les moltes fàbriques abandonades, per rehabilitar i crear espais per aglutinar el món cultural i social de la ciutat, des de l’accessibilitat com a base i pilar sine qua non.

Es fa necessari adaptar el POUM als nous temps, millorar el model urbà i potenciar la mobilitat sostenible, redissenyant la xarxa d’autobusos (amb moltes deficiències en el servei i horaris), i apostant de forma clara per la construcció en termini de l’estació oest al barri de La Maurina.

Continuar recolzant als col·lectius socials de Terrassa que treballen per la construcció de residències públiques i posar-se al davant d’aquesta reivindicació fins a aconseguir-la.

Abordar també la neteja de la Riera del Palau sense més dilacions.

Reflexionar sobre quin pla de residus necessita de veritat aquesta ciutat, segons la tipologia de la diversitat de barris i com implantar-ho sense dilacions.

Defensar l’escola pública i lluitar contra la segregació escolar.

Aquestes són algunes de les moltes línies d’actuació a les quals una ciutat com Terrassa ha de donar resposta, sense oblidar-nos d’altres tant o més importants com la salut pública o l’habitatge social . Hi ha molt treball a fer i poc temps per l’autocomplacència, demanem als dirigents polítics presents i futurs que escoltin i actuïn, en alguns temes comencem a anar-hi tard.

Related Articles

Deixa un comentari